Diari La Veu del País Valencià
El moviment feminista de València titlla de burla els 80 milions contra la violència masclista dels PGE

El moviment feminista de València considera una “burla” cap a les dones que en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 solament es consignen 80 milions d’euros contra la violència masclista dels 200 milions anuals acordats en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Per aquest motiu i per a reclamar “la protecció del 51% de la població” s’han convocat concentracions per a aquest dimecres 16 de maig en més de 40 ciutats de l’estat espanyol; una trentena d’elles tindran lloc al País Valencià.

A la ciutat de València la concentració se celebrarà a les set de la vesprada a la plaça de l’Ajuntament, segons ha explicat Cándida Barroso en representació del moviment feminista de València. Aquesta mobilització tindrà presència del Consell, tal com va manifestar la setmana passada la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Per a Barroso, després d’analitzar el projecte dels PGE no hi ha tan sols ni la garantia que els 80 milions pressuposats es destinen finalment a allò en què s’ha compromés el govern de Rajoy. “Es creu que és suficient amb el llaç que es va posar quan es va veure acorralat perquè el moviment feminista estava als carrers exigint justícia?”, li ha recriminat al president d’Espanya la representant del moviment feminista valencià.

Així mateix, ha denunciat que s’està assassinant una mitjana de dues dones a la setmana, que les mesures de protecció no “són eficaces” i que “està demostrat que jutges i magistrats no tenen la formació adequada en matèria de gènere i violència masclista”.

Un altre àmbit sobre el qual ha posat l’accent ha sigut l’educatiu. Per a Barroso les escoles han de fer una “revolució feminista, en igualtat, perquè no poden repetir-se rols i estereotips que fomenten el maltractament cap a la dona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa