Diari La Veu del País Valencià
El TSJ sentencia que el Consell ha vulnerat els drets fonamentals dels diputats d’EUPV
RedactaVeu / València.

El TSJ ha avalat en una sentència el dret fonamental dels diputats d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes a “participar en els assumptes públics i accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics” (article 23 de la Constitució). La sentència es refereix a la denegació d’informació per part de la Conselleria d’Educació al portaveu adjunt de la formació d’esquerres, Lluís Torró que sol·licità el memoràndum de la VIU. Així, el TSJ condemna a la Generalitat valenciana a pagar les costes.

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha destacat que es tracta de la “primera sentència d’un seguit de sentències que ens donen la raó perquè diga el que diga el Consell de Fabra, estan obligats a proporcionar la informació que demane un representant públic per al compliment de les seues funcions”. Torró també ha destacat que el TSJ condemna a la Generalitat a pagar les costes: “l’opacitat, al remat, li costa diners extra als contribuents”, ha afegit.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Valencianes també ha assenyalat que “aquesta sentència demostra que l’opacitat està en l’ADN mateix del Partit Popular i no era un problema exclusiu de l’època de Francisco Camps, al contrari s’ha intensificat amb Alberto Fabra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa