Diari La Veu del País Valencià
Igualtat impulsa una campanya per a conscienciar sobre la importància de no prejutjar el col·lectiu LGTBI

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha fet una crida perquè la societat valenciana se sume a la campanya ‘Trenca l’estereotip’, posada en marxa des del departament que també dirigeix, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquesta iniciativa naix amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la LGTFBIfòbia el pròxim dijous 17 de maig.

Oltra ha manifestat que la intenció principal de ‘Trenca l’estereotip’ és mostrar a la ciutadania que la identitat i la sexualitat de cada persona “no té per què encasellar-la un determinat estereotip” però, sobretot, espera que el projecte permeta a les persones deixar enrere els seus prejudicis.

“Si et burles per fer-me sentir insegur, l’insegur eres tu” o “si em dius que ho faig per vici, el vici està en la teua mirada” són algunes de les frases que diuen els protagonistes de la campanya –gent d’entre 18 i 30 anys–, que d’aquesta manera pretenen reflexar les situacions a què han de fer front dia a dia.

La número 2 del Consell ha remarcat també la importància de campanyes com aquesta que permeten “avançar en dret, perquè quan un col·lectiu social avança en els seus drets tota la societat avança en el seu impuls cap a un món més habitable, més inclusiu, més just, més solidari, més amable i més feliç per a tots i per a totes”.

Així mateix, ha assenyalat que la campanya d’enguany coincideix amb la presentació de l’avantprojecte de la Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI, que estableix “els principis i mesures necessàries per a garantir la igualtat real i efectiva d’aquest col·lectiu, però també per a prevenir, corregir i eradicar qualsevol discriminació motivada per raó d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere”.

La llei LGTBI recull sancions de fins a 45.000 euros

La norma, ha indicat, prestarà “una atenció integral” a les persones víctimes de violència per LGTBIfòbia, per a la qual cosa estableix l’elaboració d’un protocol específic i la creació d’un servei públic d’assessorament i suport per a aquestes persones, que serà extensiu també als seus familiars.

La llei també prohibirà l’ús de mètodes, programes o teràpies d’aversió destinats a modificar l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere de les persones i, per a açò, estableix que poden arribar a considerar-se com una infracció molt greu, la qual cosa pot portar aparellades sancions de fins a 45.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa