Diari La Veu del País Valencià
El BES vol deixar de ser un corrent del Bloc per a obrir-se a tot Compromís

El Bloc d’Esquerres i Sobiranista (BES), un corrent del Bloc, ha celebrat aquest dissabte al matí una assemblea oberta a la seu nacional de Compromís, amb la participació de vora 70 militants de totes les potes que integren la coalició –formada, a més del partit nacionalista, per Iniciativa, VerdsEquo i Gent de Compromís–. L’actual coordinadora del BES ha valorat molt positivament la convocatòria i ha avançat que “des del BES volem impulsar un nou projecte transversal, obert i transformador per construir ‘més Compromís’, de baix cap a dalt, fent que el protagonisme retorne a la militància”.

L’objectiu de l’assemblea d’aquest dissabte era “crear un espai de participació política de la militància, on totes i tots han participat, debatut i fet propostes del que es vol per al BES i, també, per a Compromís com a projecte que busca l’hegemonia dins de l’esquerra valenciana”.

La coordinadora ha afegit que, “després d’un debat en positiu, molt intens i, especialment, molt productiu, es treballarà en l’elaboració d’un nou reglament per a aquest corrent del Bloc que es transformarà pròximament en un corrent transversal dins de Compromís”. El nou MES –segons la mateixa coordinadora– ha de ser una ferramenta “on tots i totes puguem participar dins de Compromís per igual, sense importar d’on venim, només treballant cap on volem anar”.

En juny, l’actual coordinadora del BES transformarà totes les propostes recollides a l’assemblea per tal de fer efectiu el canvi en la pròxima trobada, que se celebrarà el dia 23 d’eixe mes. L’actual direcció del corrent espera que aquesta cita siga “una riuada de gent compromesa i amb l’energia carregada per a construir més Compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa