Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó respon a Toni Cantó: Si el nacionalisme de Compromís és inútil, el de Ciutadans és vergonyós

L’alcalde de València i coportaveu de Compromís, Joan Ribó, ha assegurat que si el nacionalisme de la coalició és “inútil”, com va dir el diputat de Ciutadans al Congrés Toni Cantó, el seu és “vergonyós” per donar suport a uns Pressupostos Generals de l’Estat que condemnen el País Valencià “a una situació de prostració”.

Ribó ha respost així durant el desdejuni de l’Agència EFE al Col·legi d’Advocats de València a Toni Cantó, qui en el mateix fòrum va dir la setmana passada que “no hi ha un nacionalisme més inútil a Espanya” que el de Compromís, que no negocia per a aconseguir “un euro extra” per als valencians.

“Si el nostre és inútil el seu és vergonyós”, ha afirmat Ribó, qui ha destacat que almenys Compromís va votar que no als PGE per a 2018 i ha instat Cantó, que va votar que sí, a explicar en què beneficien aquests comptes als valencians.

A més, ha retret a Ciutadans qüestions com que plantege donar deu milions per al transport metropolità de València, al mateix temps que incrementar en altres deu el de Barcelona, que ja compta amb 109 milions en aquests comptes. “Si aquesta és la seua eficàcia per a millorar els PGE, jo preferisc no tindre eficàcia”, ha afegit Ribó.

Per a Ribó, “la base del problema és que tenim un govern de dretes” i ha assegurat que Compromís “està disposat a fer tot el possible ací i al Parlament per a avançar en un govern de tipus progressista”, encara que, “mentrestant –ha dit– seguirem reivindicant a aquest executiu, lleialment però amb molta fermesa”. “No podem fer molt més”, ha assenyalat i ha manifestat que el que ningú pot demanar-los és que donen el vot a aquestos PGE “per unes engrunes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa