València acull el 15 de maig la pròxima reunió del Consell Assessor d'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani

L'organisme, creat en 1995 i compost per sis autonomies, està inactiu en l'actualitat
/ València
12 maig 2018 01:00h

El Consell Assessor d'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica (CARAMPI) es reuneix a València el 15 de maig. Seran sis les autonomies que mantindran reunions de treball per a reactivar un consell que en els últims anys ha estat inactiu. A més, es dissenyaran plans eficaços de protecció dels espais rupestres declarats en 1998 per la UNESCO. 

El CARAMPI es va crear en 1995 a proposta de la Generalitat i està compost per les autonomies que disposen de jaciments, coves, abrics i altres testimoniatges vinculats a l'art rupestre. Juntament amb el territori valencià, formen aquest órgan Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa, Catalunya i Múrcia. 

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, va proposar en el consell nacional de patrimoni celebrat en abril la necessitat de celebrar aquest consell sobre art rupestre i va oferir que la reunió se celebrara a València

En l'ordre del dia està previst plantejar qüestions com la renovació i actualització dels membres, així com la modificació de la declaració per a ampliar els abrics rupestres. Durant aquestos anys han anat augmentant les troballes d'abrics rupestres que no estan inclosos en els 758 llocs que van ser reconeguts en 1998. Com a exemple, al territori valencià es van reconéixer 302 abrics rupestres, però actualment la Conselleria els ha duplicat a 610 llocs.

next