Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València instal·la 7.000 papereres en edificis municipals per a la separació de residus

L’Ajuntament de València posarà en marxa un sistema per tal de millorar i augmentar el sistema de reciclatge i de separació de residus dels edificis municipals. Així, les setmanes vinents s’instal·laran vora 7.000 papereres de separació de residus entre la Casa Consistorial, l’edifici de Tabacalera i la resta de centres municipals.

Segons ha manifestat el regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, “és important aplicar a l’Ajuntament l’exigència de reciclatge que fem als veïns i les veïnes i que els nostres treballadors i treballadores puguen contribuir a millorar el medi ambient i a reciclar residus per evitar així un impacte negatiu sobre el medi”. Campillo també ha recordat que, “fins ara, els contenidors eren escassos i es trobaven a vegades molt allunyats del lloc de treball, un fet que desincentivava completament a reciclar”.

Campillo ha indicat que ja s’estan col·locant els diferents tipus de papereres i contenidors a l’ajuntament i a Tabacalera i que després es continuarà la posada en marxa d’aquest sistema massiu amb la instal·lació a la resta d’edificis municipals. El sistema preveu almenys un contenidor de plàstic per cada unitat administrativa i als corredors dels edificis municipals, així com un contenidor de vidre en diferents zones dels edificis municipals.

Aproximadament es repartiran 7.000 papereres: 5.903 de paper i cartró, 766 de plàstic i 331 de vidre, tot i que les xifres poden variar a mesura que es faça la implementació. Així, ha explicat Campillo, es dóna “una especial importància al nombre de contenidors de paper i cartró”, ja que s’està col·locant una paperera específica de paper i cartró per a cada persona en el seu lloc de treball. “Ara ja no haurem d’observar com a les papereres es mesclen tot tipus de residus”, ha dit Campillo.

L’empresa gestora del contracte de neteja ja ha realitzat un protocol específic per a la recollida dels residus i ha informat el personal de la neteja de com ha de procedir. Campillo també ha exposat que aquesta implementació del reciclatge de manera massiva era una condició mediambiental del contracte de neteja, mitjançant una clàusula que establia l’obligatorietat per part de l’empresa contractista d’implementar milers de contenidors de diferents tipus de residus a tots els edificis municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa