Diari La Veu del País Valencià
Rajoy promet que en maig sí que reunirà les autonomies per a parlar del model de finançament

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha garantit aquest divendres que convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) en maig per a abordar el nou model de finançament autonòmic, si bé ha insistit que per a dur a terme aquesta reforma cal que hi haja un acord entre el PP i el PSOE.

Així s’ha pronunciat Rajoy en el col·loqui posterior a la seua intervenció en la clausura dels actes commemoratius pel 150 aniversari del naixement del Diario de Cádiz. Després de recordar que el model de finançament vigent està en marxa des de 2009 i que ell va votar en contra perquè no li agrada, el president del govern espanyol ha assegurat que està disposat a modificar-lo.

En aquest marc, ha explicat que en la trobada que va mantindre el mes passat amb la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, a la Moncloa, la dirigent socialista li va reclamar que convocara el CPFF, “i ho farem”. “Li vaig dir que seria en maig i es convocarà en maig”, ha garantit.

No obstant això, també ha remarcat que va dir a Díaz que “és fonamental” que en una cosa “tan important” com és el repartiment de recursos a les autonomies “hi haja un acord entre el PP i el PSOE”.

Comparteix

Icona de pantalla completa