Diari La Veu del País Valencià
Morera nega al PP el finançament irregular del Bloc

El president de les Corts, Enric Morera, ha negat aquest divendres que no existeix cap tipus de finançament irregular del Bloc, formació majoritària de la coalició Compromís i de la que va ser secretari general. Així ho ha manifestat durant la seua compareixença en la Comissió d’Investigació del finançament dels partits del Senat integrada únicament pel PP.

“Açò és solament la punta de l’iceberg i pot ser que el delicte electoral estiga prescrit però la sentència no nega que hi haja pràctiques il·legals relacionades amb Compromís, el Bloc i el PSPV”, ha assegurat el portaveu del PP en la comissió, Luis Aznar.

Tens cara a cara

Aznar i Morera han protagonitzat un tens cara a cara en el qual han creuat acusacions vinculades principalment a la recerca judicial sobre suposades irregularitats financeres al País Valencià. En una de les compareixences més llargues del que va de comissió, l’actual president dels Corts ha respost que “no existeix res” contra el seu partit i ha minimitzat la denúncia, en considerar-la “pràctica habitual del PP” que ha portat als tribunals altres dirigents de Compromís.

Aznar, per la seua banda, ha suggerit que aquest assumpte portarà problemes a Morera i ha pronosticat que els seus socis li acabaran demanant la dimissió. “Li desitge el millor, perquè s’aveïna una temporada per davant complicada”, ha assenyalat el senador popular, que ha acusat Compromís de no solucionar els problemes de transparència.

L’inici de la investigació

El jutjat d’instrucció número 21 de València va començar la recerca pels presumptes delictes de prevaricació i/o malversació de fons públics i un altre electoral al desembre de 2016 després de rebre un informe de la Policia Nacional. Aquest informe contenia informació sobre un suposat finançament irregular dels partits polítics a la valenciana entre els anys 2007 i 2011, però es va inhibir en instàncies de Madrid, Benidorm i Gandia, en no veure connexió amb el partit judicial de València. Els informes i documentació afectaven el PSPV i el Bloc i la seua relació amb l’empresa de comunicació, la societat Crespo Gomar.

Comparteix

Icona de pantalla completa