L'AIReF considera que l'Ajuntament de València no complirà l'objectiu d'estabilitat

L'organisme creu que l'incompliment radica en les dificultats per a aconseguir superàvit amb la regla de despesa
11 maig 2018 01:00h /
Amb caràcter general, la AIReF ha estimat que 21 grans corporacions locals preveuen aconseguir en 2018 un superàvit de 2.179 milions d\'euros,

L'Ajuntament de València te un risc "moderat" d'incompliment de l'objectiu d'estabilitat per a 2018. Així ho considera l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), que assenyala que els ajuntaments de Madrid i Palma de Mallorca tenen un risc "alt". Barcelona, Bilbao i València es troben en risc "moderat", segons aquest organisme.

L'AIReF, que ha presentat aquest divendres l'informe sobre els pressupostos inicials per a 2018 de les corporacions locals, ha explicat que el risc d'incompliment no radica a obtenir un saldo negatiu, sinó en les "dificultats per a aconseguir el superàvit necessari per a complir amb la regla de despesa" i en aquestes corporacions la situació és "tan ajustada" que "qualsevol mínima variació" suposaria un incompliment.

No obstant açò i amb caràcter general, l'AIReF ha estimat que 21 grans corporacions locals preveuen aconseguir en 2018 un superàvit de 2.179 milions d'euros, quasi 300 milions més que en 2017. A més de l'avaluació de les 21 grans entitats locals, aquest òrgan de vigilància de les previsions econòmiques de l'Estat ha fet el seguiment d'ajuntaments més xicotets i ha advertit que 18 tenen "clars problemes de sostenibilitat a mitjà i llarg termini" per a manifestar ràtios de deute per sobre del 200% dels seus ingressos corrents.

next