Els ajuntaments podran reforçar les plantilles de policia amb agents interins en estiu

Amb aquest decret llei, el Consell pretén solucionar les carències dels cossos policials afectats per les jubilacions previstes de diversos policies locals
/ València
11 maig 2018 01:00h

El Consell ha aprovat un decret llei perquè els ajuntaments puguen reforçar els cossos de la policia local amb el nomenament d'agents interins. Així ho ha fet públic la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, durant la roda de premsa després del ple del Consell. 

L'objectiu d'aquest decret llei es flexibilitzar les plantilles de policia local, especialment aquelles que no poden fer front a "l'excés" de tasques de cara a l'inici de l'estiu. En aquesta època, la població de molts municipis augmenta de manera considerable per turisme o motius laborals. Aquest problema l'ha evidenciat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, segons la qual molts consistoris actualment no compten amb cossos policials "adequadament dimensionats" per a cobrir tots els serveis que reclama la ciutadania. 

Aquesta norma també preveu les futures jubilacions de nombrosos policies locals que es veuran afectats pel decret llei –encara en tramitació– que avançarà l'edat de jubilació. 

Aquest personal interí no podrà portar armes de foc i s'encarregarà de funcions en matèria administrativa, medi ambient, trànsit i seguretat vial. D'altra banda, la normativa també especifica que el nomenament d'aquest personal funcionari no podrà ser superior al 31 de desembre de 2018. 

 

 

 

next