Diari La Veu del País Valencià
Educació preveu que 50 investigadors es beneficiaran del Pla GenT

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria de subvencions del Pla GenT per a atraure i conservar al País Valencià persones investigadores amb talent. La convocatòria preveu destinar un total de 2,6 milions d’euros amb l’objectiu de captar capital humà investigador que transferisca el seu coneixement a l’àmbit universitari i al teixit productiu valencià.

En concret, les subvencions contribuiran a elevar el nivell d’excel·lència investigadora del sistema valencià, afavoriran la incorporació de persones investigadores d’elevat prestigi i projecció internacional a les universitats públiques i centres d’investigació i incrementaran el volum de fons europeus d’investigació.

La convocatòria estableix quatre tipus de subvencions per a la contractació de personal investigador valencià: per a doctors d’excel·lència, per a doctors amb experiència internacional, per a joves doctors que duen a terme projectes de transferència tecnològica en empreses valencianes i per a la formació de doctors en empreses valencianes.

El conseller Vicent Marzà ha avançat que “xifrem en unes 50 les persones que es beneficiaran d’aquesta primera convocatòria del Pla GenT” i ha afegit que “pensem que podran beneficiar-se’n una desena d’investigadors doctors d’excel·lència, una dotzena de doctors amb experiència internacional, entre deu i quinze joves doctors i, també, entre deu i quinze les persones que prepararan les seues tesis doctorals vinculades a projectes de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es duguen a terme en empreses valencianes”.

El termini per a presentar les sol·licituds serà del 15 de maig al 15 de juny i es farà via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat.

Comissió avaluadora de l’Agència Estatal d’Investigació

Per a l’avaluació de sol·licitants en les quatre modalitats que s’han determinat mitjançant el Pla GenT, es crearà una comissió avaluadora dins l’Agència Estatal d’Investigació.

Marzà ha destacat que “a l’Agència Estatal d’Investigació hi ha investigadors de prestigi internacional valencians, com Avelino Corma, o amb una clara relació d’investigació en el nostre territori, com Ángela Nieto”. “Creiem que és molt convenient que l’agència mateixa determine els beneficiaris d’unes ajudes autonòmiques com aquestes per a recuperar el talent investigador tan necessari en benefici de la societat valenciana”, ha seguit.

Comparteix

Icona de pantalla completa