Diari La Veu del País Valencià
Els preus es van incrementar en abril un 0,9% respecte a març

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,9% a l’abril en relació amb el mes anterior al País Valencià. Aquest increment va vindre propiciat sobretot pel vestit i el calçat, amb la qual cosa la taxa interanual va pujar un 1,1%, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A l’estat espanyol, els preus van créixer un 0,8% a l’abril en relació amb el mes anterior, però es va retallar la taxa interanual fins a l’1,1%. Aquestes dades coincideixen amb les avançades a finals del mes passat.

L’INE assenyala que en el descens de la taxa interanual de l’IPC d’abril ha influït principalment l’abaratiment del gas i dels paquets turístics i els serveis d’allotjament, enfront de l’augment que van experimentar en el mateix mes de 2017.

Així, els preus que més van créixer van ser els del vestit i el calçat, amb un 12,9%, seguits pels de transport, amb un 1,3%; comunicacions, un 1,1%; medicina, un 0,4%; parament, un 0,3%; aliments i begudes no alcohòliques, un 0,2%, i begudes alcohòliques i tabac, un 0,1%.

Per contra, van baixar en oci i cultura un 0,8%, mentre que es van mantindre invariables en ensenyament, hotels, cafés i restaurants.

Comparteix

Icona de pantalla completa