Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Foment rebutja les obres d’ampliació de la V-21 proposades per l’Ajuntament de València

El director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, s’ha reunit aquest dijous amb una delegació de l’Ajuntament de València per a abordar les obres d’ampliació de la V-21, una trobada en la qual ha traslladat al consistori que la seua proposta “ha sigut estudiada” i “s’ha resolt que no pot dur-se a terme, ja que vulneraria l’actual Llei de Carreteres”.

L’administració estatal ha explicat en un comunicat que Urrecho ha oferit a la delegació municipal la “màxima col·laboració i flexibilitat del Ministeri en aquesta actuació, dins del marc de la legalitat vigent, per a aconseguir un òptim desenvolupament de l’actuació i garantir la menor ocupació”.

No obstant això, ha assenyalat a la delegació valenciana que la seua alternativa per a les obres d’ampliació “vulneraria l’actual Llei de Carreteres, que estableix com a zona de domini públic els terrenys ocupats per les mateixes carreteres de l’Estat, els seus elements funcionals i una franja de terreny a cada costat de la via de huit metres d’amplària en autovies des de l’aresta exterior de l’esplanada i perpendicularment a aquesta aresta”.

La delegació de l’Ajuntament, encapçalada pel regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha defensat una alternativa “més respectuosa” amb l’horta, que “sense renunciar a la infraestructura, sí que redueix fins a un 60% l’afecció que aquesta ampliació tindria sobre l’horta d’Alboraia i d’entrada a València”, ha explicat el consistori en un altre comunicat.

Segons el Ministeri, en la reunió també s’ha “garantit” als representants de l’executiu valencià la reposició dels camins d’accessos a les parcel·les pròximes a la V-21, “tenint en compte la mínima ocupació possible”.

El director general de Carreteres ha posat l’accent que “totes les actuacions que realitza el Ministeri de Foment vetlen per l’interés general i per la millora de les condicions de seguretat viària i mobilitat dels ciutadans, sempre sota les premisses de la protecció del medi ambient i les resolucions del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient”.

Un tercer carril per a l’autovia

L’objectiu de les obres d’ampliació de capacitat en la V-21 entre el Carraixet (a Alboraia) i València és augmentar la capacitat d’aquesta infraestructura mitjançant la construcció d’un tercer carril en un tram d’autovia que actualment suporta més de 70.000 vehicles de mitjana al dia, “millorant d’aquesta forma el nivell de servei”, ha explicat l’executiu estatal.

També es pretén “incrementar la seua seguretat viària, destacant l’ampliació d’una corba de radi reduït en l’encreuament sobre el ferrocarril, que actualment té manques de visibilitat”.

El Ministeri va adjudicar aquestes obres d’ampliació de capacitat el passat mes de març per 19,51 milions d’euros. El següent pas consisteix en la formalització del contracte, per a posteriorment poder iniciar els treballs.

Comparteix

Icona de pantalla completa