Diari La Veu del País Valencià
La policia recull 31 denúncies per violació durant el primer trimestre, 16 d’elles a la demarcació d’Alacant

Les violacions entre gener i març en el conjunt del País Valencià han augmentat un 6,9% respecte del primer trimestre de 2017. Així, segons el Balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior, consultat per Europa Press, les agressions sexuals amb penetració han passat de 29 a 31. El cas de la demarcació d’Alacant és el més cridaner, ja que ha passat de huit a setze casos.

A la demarcació de València, hi ha hagut 15 violacions, una més que en el mateix període de 2017. Pel que fa a la demarcació de Castelló, de gener a març no s’hi va registrar cap agressió sexual amb penetració, mentre que en el primer trimestre de 2017 n’hi hagué una.

Entre les capitals de demarcació, Alacant també concentra l’augment més destacat: de tres a sis violacions en un any. A València, fins a març es van comptabilitzar nou casos, dos més que en 2017, mentre que a Castelló de la Plana no n’hi ha hagut cap.

Les dades d’altres ciutats

L’informe del govern espanyol recull les dades de criminalitat dels municipis de més de 30.000 habitants. A la demarcació de València, no s’han registrat violacions fins a març a les localitats d’Alzira, Aldaia, Burjassot, Manises, Mislata, Ontinyent, Paterna i Sagunt –on l’any passat se’n van comptabilitzar dues–. Sí que n’hi ha hagut una a Gandia i una altra a Torrent.

A la demarcació d’Alacant, Benidorm i Elda han passat de zero a dues violacions; la Vila Joiosa, de dues a tres; Alcoi, d’una a dues, i Torrevella, de zero a una. No se n’han registrat als municipis de Dénia, Santa Pola, Oriola, Petrer i Sant Vicent del Raspeig, mentre que a Elx i Villena han passat d’una a zero en el primer trimestre de 2018.

A la demarcació de Castelló, encara que el Ministeri de l’Interior no ha comptabilitzat cap violació entre gener i març, destaca la baixada d’una a zero tant a Borriana com a Vila-real.

Menys homicidis i assassinats

En conjunt, el Balanç de Criminalitat recull que els delictes segueixen la seua tendència a la baixa al País Valencià, amb un descens del 0,8% durant el primer trimestre i un total de 54.886 infraccions penals entre gener i març, 416 menys que l’any passat.

Destaca la davallada dels homicidis dolosos i assassinats consumats (un 58,3% menys), les sostraccions de vehicles (un 25,4% menys) i els robatoris amb violència o intimidació (un 8,3% menys), segons les dades que ha donat a conéixer aquest dimecres el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues.

Comparteix

Icona de pantalla completa