Diari La Veu del País Valencià
El Servef rodarà en dos autobusos per a apropar les iniciatives a les localitats sense oficina i facilitar els tràmits als veïns

La lluita contra la desocupació continua sent un dels principals problemes als quals s’enfronta el Consell. Encara que la davallada d’aturats del darrer mes d’abril va ser important, encara hi ha 380.543 persones sense feina registrades en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef). Amb l’objectiu de ser més accessible i proper a la ciutadania, el Servef fa uns mesos que tracta de reinventar-se sota la campanya #NouServef.

Dins d’aquest marc de renovació, el servei públic d’ocupació, encapçalat pel secretari autonòmic Enric Nomdedéu, ha arribat amb un acord amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a apropar les iniciatives del Servef als municipis on aquest departament no té una oficina permanent. Per a aconseguir-ho, dos autobusos recorreran durant dos anys i mig el País Valencià fent parades en diverses localitats. En ells viatjarà personal del Servef que explicarà els programes disponibles i ajudarà la ciutadania a realitzar de forma presencial els tràmits que necessita.

“Hui en dia tot es pot fer per Internet, però hi ha gent que encara no es llança a fer-ho per eixa via”, apunten fonts del Servef. És per això que consideren molt important aquesta campanya mòbil amb uns autobusos que “seran semblants als de Dóna Sang”. En el Servef encara no disposen de dades sobre quin públic potencial podrà tindre aquesta campanya, però, en total, passaran per més de 200 municipis. De fet, segons va explicar Nomdedéu el passat dijous “el Servef és un servei que està disponible tant per a aturats com per a ocupats”.

“L’objectiu és parlar amb la gent aturada, veure quina problemàtica específica té i informar dels programes que té en marxa el Servef per a formació, qualificació i ocupació”, ha explicat el director de Coordinació Tècnica de la FVMP, Eugeni de Manuel, que considera que aquesta iniciativa “és una forma d’aproximar les oficines del Servef a la gent i sobretot als municipis menuts”. La Federació de Municipis i Províncies va donar “fa ja 20 dies” el vistiplau al conveni i als municipis seleccionats.

Segons han explicat fonts del Servef, el contracte amb l’empresa de transport que facilitarà els autobusos ja està fet i serà també de dos anys i mig. A falta de perfilar els darrers detalls, des del servei d’ocupació apunten que la ruta dels autobusos començarà “molt prompte”.

La tasca que desenvoluparà la FVMP tindrà dos vessants: d’una banda, seran els encarregats de publicitar dins dels municipis que s’han compromés a col·laborar l’arribada dels autobusos i, de l’altra, i quan siga necessari, cediran locals i espais al Servef per a celebrar trobades i xarrades amb els usuaris i potencials usuaris del servei d’ocupació. També es faran jornades en els diferents municipis per a formar aturats menors de 30 i els majors d’eixa edat, segons ha explicat Eugeni de Manuel.

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies apunten que ha sigut el Servef qui ha triat les localitats per les quals passaran els autobusos, amb el vistiplau de la Federació i dels municipis escollits. Es va elaborar una llista de localitats beneficiaries i alguns municipis van optar per rebutjat el pla perquè ja tenien plans d’ocupació i formació propis molt semblants als que els oferia el Servef.

En total, els vehicles passaran per les comarques de l’Alt Millars, l’Alt Palància, el Baix Maestrat, els Ports, l’Alcalatén, l’Alt Maestrat, la Plana Alta i la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, el Racó d’Ademús, la Vall de Cofrents, l’Horta Nord, l’Horta Oest, l’Horta Sud, la Canal de Navarrés, la Costera, la Foia de Bunyol, la Plana d’Utiel-Requena, la Ribera Alta i la Ribera Baixa, la Safor, la Vall d’Albaida i els Serrans, el Baix Segura, el Baix Vinalopó, el Comtat, el Vinalopó Mitjà, l’Alacantí, l’Alcoià, l’Alt Vinalopó i les Marines (consulteu els documents adjunts).

Comparteix

Icona de pantalla completa