Anticorrupció demana a la Generalitat tots els expedients sobre la Fórmula 1 arran d'una declaració de Costa

L'exsecretari general del PPCV va aportar en la compareixença dades desconegudes fins ara que poden destapar nous delictes relacionats amb la competició esportiva
/ València
10 maig 2018 01:00h
Costa hauria aportat dades desconegudes fins ara pels investigadors que han permés descobrir altres presumptes indicis delictius.

La Fiscalia Anticorrupció ha dirigit dos escrits a la Conselleria d'Infraestructures i Transport –l'actual Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori– per a sol·licitar expedients administratius relacionats amb la construcció del circuit de Fórmula 1 a València arran d'una compareixença realitzada per l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa que ha transcendit amb la petició d'aquesta documentació per part del ministeri fiscal.

En concret, el fiscal anticorrupció demana a aquest departament de la Generalitat "la totalitat dels expedients administratius relacionats amb la construcció del circuit de Fórmula 1 de València en qualsevol de les seues fases adjudicats a les mercantils F.C.C. i Hormigones Martínez (Grupo Vallalba)".

Els expedients, d'acord amb la petició del 23 d'abril a què ha tingut accés Europa Press, s'hauran de remetre "de manera íntegra" i contindre "acord d'inici, plecs, aprovació d'aquestos, ofertes, informes tècnics, proposta d'adjudicació, actes de la mesa de contractació incloses, modificacions, factures, pagament, etcètera".

Segons la informació avançada aquest dijous per El Mundo, Costa hauria aportat dades desconegudes fins ara pels investigadors que han permés descobrir altres presumptes indicis delictius relacionats amb la competició esportiva i emmarca la petició de Fiscalia Anticorrupció en unes noves diligències d'investigació penal iniciades per aquest òrgan "després de la compareixença efectuada per Ricardo Costa".

Una de les empreses sobre la qual el fiscal sol·licita els expedients és Hormigones Martínez (Grupo Vallalba). Els empresaris al capdavant d'ella, Tomás i Rafael Martínez Berna, són dos dels que van reconéixer haver finançat il·legalment el PP de Francisco Camps. Segons l'escrit de Fiscalia, aquestos empresaris van abonar les despeses en publicitat, assessorament de Relacions Públiques o estudis corporatius per al PP en els anys 2007 i 2008 amb la quantia de 199.520 euros.

next