Diari La Veu del País Valencià
Ford provarà un projecte pilot de vehicles híbrids a València

Ford posarà en marxà a València un projecte pilot de vehicles de trànsit híbrids per a provar els resultats entre un seguit d’usuaris que els conduiran per tal d’informar l’empresa automobilística sobre els resultats en camp real. Es tracta d’un projecte en el qual col·laboren la Generalitat i l’Ajuntament de València dins dels seus plans per a millorar la mobilitat sostenible.

Ford Almussafes posarà en marxa un projecte pilot a València per a testar aquest projecte pilot de vehicles trànsit híbrids a València que la multinacional ja va posar en funcionament a Londres fa mig any. Segons ha anunciat el conseller delegat de Ford per a Europa, Steven Amstrong, es preveu que les furgonetes les conduïsquen tant xòfers d’empreses privades com de l’Administració, però encara es troben en el procés de selecció dels futurs conductors.

Segons les primeres estimacions de la companyia, a València circularan entre 10 i 15 vehicles i els conductors dels quals hauran d’emetre un feedback de l’ús a l’empresa. El projecte tindrà un abast europeu i comptarà amb una flota de 60 vehicles híbrids i 16 completament elèctrics que es carreguen a través d’un endoll, entre ara i 2022.

No obstant això, els directius de Ford no han explicat ni on es produiran aquestos vehicles ni tampoc quan començarà la fabricació. D’altra banda, tampoc no han especificat quan començaran a circular els vehicles per la ciutat ni com es farà el triatge de conductors. Tampoc no s’ha especificat la manera en la qual participaran la Generalitat i l’Ajuntament de València, presents en la presentació. Preguntats pels periodistes, han evitat respondre i han apuntat que “hui no és el dia per a fer eixos anuncis”. Hui dia, la planta Ford a Almussafes ja produeix vehicles híbrids.

El fet que València puga servir com a camp de proves d’aquest projecte respon a la política d’aliances que s’estén entre Ford i el País Valencià, han manifestat. En aquest sentit, la inversió de Ford en la fabricació del nou Kuga va suposar una inversió des de 2011 de 2,9 milions d’euros. Junt amb Amstrong han comparegut també l’encarregat de Ford Espanya, Jesús Alonso, i el director de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, que han estat acompanyats pel president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

Per a posar en marxa aquest projecte, la Generalitat ha invertit un milió d’euros, pressupostats en els comptes autonòmics. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que aquest anunci serveix per a augmentar “l’empatia emocional de la Comunitat Valenciana amb Ford”. En aquest sentit ha apuntat que es tracta d’un projecte conjunt entre Ford, la Generalitat i l’Ajuntament de València. Puig ha explicat que aquest pla s’emmarca dins la política del Consell per a aconseguir una mobilitat sostenible i per a implantar un programa de mobilitat intel·ligent. D’altra banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que es tracta “d’un dia important per a València” i ha indicat al conseller delegat de Ford Europa que el consistori “està preparat” per a treballar i adoptar les innovacions necessàries en matèria de mobilitat sostenible.

Pel que fa a l’anunci als Estats Units de la finalització de la fabricació del Mondeo, que també es produeix a Almussafes, els directius de Ford han assegurat que aquest anunci “no afectarà” Espanya i s’ha negat a respondre més preguntes sobre el tema.

Comparteix

Icona de pantalla completa