Diari La Veu del País Valencià
L’esquerra demana la convocatòria urgent del Consell Assessor de RTVE per les pressions als periodistes

La recent dimissió de l’editora dels informatius territorials de Televisió Espanyola, Arantxa Torres, no ha passat inadvertida per a les diferents forces polítiques amb representació parlamentària, especialment per als partits d’esquerres, que han demanat la convocatòria del Consell Assessor de TVE.

En declaracions als passadissos de les Corts, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha deixat clar el suport de la seua formació a la periodista Torres i ha demanat la convocatòria “urgent” de l’òrgan de control de l’ens públic. El diputat nacionalista ha lamentat la manipulació que denuncien els periodistes de TVE i ha demanat que s’acabe amb aquestes pràctiques forçades pels responsables de la cadena pública. Ferri ha comparat el que passa ara a Televisió Espanyola amb el que “passava a l’antiga Canal 9”.

Per al síndic, el principal responsable del camí que estan prenent els mitjans de comunicació espanyols és el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Per això, li ha exigit que “canvie la seua forma d’actuar” i que deixe treballar els professionals del periodisme.

Aquesta postura també ha sigut compartida pel líder de Podem, Antonio Estañ, qui ha lamentat la “campanya de pressions i atacs” que estan vivint els periodistes de la televisió pública estatal. Així, per al portaveu de la formació morada, la solució per a aquest problema rau “a blindar el dret a la informació en el sector públic”.

Sobre aquesta situació també s’ha pronunciat el portaveu del PSPV, Manolo Mata. El síndic socialista ha defensat la necessitat de disposar d’uns mitjans neutrals i la tasca que realitzen els professionals de la comunicació. “Considerem molt greu que algú es crega en el dret d’ordenar que determinats continguts no es difonguen”, ha manifestat Mata i ha afegit l’adhesió del seu partit a la sol·licitud de convocatòria del Consell Assessor de Radiotelevisió Espanyola.

Comparteix

Icona de pantalla completa