Diari La Veu del País Valencià
Una marxa contra les retallades en l’educació, la segregació per sexes i la LOMCE recorre València

Un marxa en defensa de l’educació pública ha recorregut aquest dimarts el centre de València per a protestar contra les retallades i la segregació per sexes i per a exigir derogació de la LOMCE “com siga”. Els manifestants també han demanat que es recupere un sistema de beques que garantisca la igualtat i que es destinen més fons públics a l’educació.

La protesta, convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, ha començat passades les sis de la vesprada des de la plaça de Sant Agustí sota els lemes ‘No hi ha excuses! Ara educació pública’, ‘#SÍalaPública’, ‘#NOalaLOMCE’, ‘#RevertirRetallades’, ‘#NoSegregació’ i ‘Síalvalencià’, unes consignes que ha compartit amb la convocatòria a Alacant i Castelló.

La manifestació ha arribat fins a la seu de la delegació del govern a València i ha reclamat a l’executiu espanyol més inversió i més qualitat en l’ensenyament. Així ho ha plasmat la pancarta que encapçalava la marxa: ‘Per una escola pública. Més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat’.

Els manifestants han destacat que la LOMCE és “una llei retrògrada i que crea un malestar creixent per la falta de voluntat del PP d’aconseguir un pacte per l’educació amb la comunitat educativa”.

En la protesta, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha llegit un manifest en el qual ha exigit, a més de les qüestions ja plantejades, l’eliminació de la contrareforma universitària i de les pràctiques no remunerades en Formació Professional.

També ha reivindicat la recuperació de les plantilles i les infraestructures docents, la dignificació de les condicions laborals del professorat i l’eradicació de la precarietat i explotació laboral, a més del “fre a la privatització del sistema educatiu”.

L’organització que ha convocat la marxa ha lamentat “el fracàs en el parlament espanyol del pacte per l’educació” que hauria possibilitat la derogació, així com “el pronunciament del Tribunal Constitucional que consolida els aspectes més injusts, classistes, masclistes retrògrads d’aquesta llei, com la segregació de sexes”.

Per contra, ha exigit al govern espanyol que “canvie radicalment la seua política educativa, dialogue amb la comunitat educativa i que se sotmeta a la majoria democràtica del Parlament”.

“La comunitat educativa ja no tolera més que l’actual govern del PP i el seu president, Mariano Rajoy, bloquegen sistemàticament totes les iniciatives per a revertir les retallades educatives, derogar la LOMCE i ampliar els consensos. Si es mostren incapaços d’impulsar i realitzar-los, ens veurem obligats a exigir un canvi de president i de govern”, ha advertit la plataforma en el manifest.

L’organització està integrada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.

Comparteix

Icona de pantalla completa