La Generalitat i la Universitat de València oferiran als jutges formació "pionera" sobre violència masclista

La rectora de la institució acadèmica, Mavi Mestre, reconeix que va sentir "indignació" per la sentència només per abusos als integrants de 'La Manada'
/ València
8 maig 2018 01:00h
A petició de la Conselleria de Justícia, el govern autonòmic i la Facultat de Dret de la UV estan "ultimant un conveni de col·laboració per a formació dels jutges en temes de gènere, igualtat i violència de gènere".

La Generalitat i la Universitat de València (UV) estan ultimant un conveni de col·laboració per a impartir cursos "pioners" per als jutges amb la finalitat de donar-los formació en matèria d'igualtat i violència masclista.

Així ho ha manifestat la rectora de la UV, Mavi Mestre, als mitjans de comunicació abans de l'acte d'investidura com a màxima responsable de la institució acadèmica.

Mestre ha detallat que, a petició de la Conselleria de Justícia, el govern i la Facultat de Dret de la UV estan "ultimant un conveni de col·laboració per a formació dels jutges en temes de gènere, igualtat i violència de gènere".

"És una decisió important, serem pioners en aquest tema. És important la formació dels jutges i la formació en totes les edats", ha subratllat Mestre, que ha asseverat: "Mentre no formem en la igualtat i l'eliminació del sexisme no aconseguirem eradicar la violència de gènere".

Mestre, indignada per la sentència a 'La Manada'

Preguntada per la sentència que condemna per abusos i no per violació els integrants de 'La Manada', Mavi Mestre ha reconegut que la seua "primera sensació va ser d'indignació".

"Respecte, per descomptat, les lleis i el poder judicial, però també sóc psicòloga i des de la psicologia cal valorar els estats emocionals i el que poden provocar", ha argumentat. En aquest punt, ha posat en dubte que es diga que no va haver-hi oposició "quan aquesta víctima està en una situació d'inferioritat tremenda, cinc persones contra ella; això pot produir una situació de pànic real que bloquege la persona".

Mestre ha posat com a exemple una persona amenaçada a qui li demanen la cartera. "Si em filmen en aquest moment, estic donant-los la bossa sencera. Estic consentint? No, estic amb por pensant que no em facen res", ha argumentat la rectora.

Per tot això, ha emfatitzat la importància "d'aquesta dimensió psicològica i de valorar i avaluar l'estat emocional de la víctima". "Qualsevol abús de poder i de força no es pot consentir; tolerància zero", ha remarcat.

next