Diari La Veu del País Valencià
Els tuits despectius cap als valencians del futur president de la Comunitat de Madrid

El futur president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, afirmava en 2009 que Berlusconi, “un taujà, barroer i analfabet funcional… A Benidorm triomfaria”. La mateixa ciutat de la Marina Baixa i els seus veïns són el centre d’algunes piulades despectives de l’encara president interí del PP, que també en 2009 carregava contra la mare de l’aleshores secretària d’Estat de Cooperació Internacional i secretària d’Organització del PSOE, Leire Pajín. L’animadversió del polític madrileny cap als valencians no es va aturar a les xarxes socials i, en 2012, en plena Primavera Valenciana, Garrido els va titllar d’incultes i provincians.

Garrido es convertirà en breu en el president de la Comunitat de Madrid. El fins ara número dos de Ciufentes ha rebut el vistiplau de Mariano Rajoy i tindrà el suport de Ciutadans per a ser investit president en l’Assemblea de Madrid.

En les darreres hores són alguns els tuitaires que han fet notar les piulades despectives de Garrido cap als valencians. L’11 de setembre de 2009, un dels primers missatges del polític madrileny en aquesta xarxa social va ser una burla cap a la mare de Leire Pajín, Maite Iraola, aleshores regidora de Benidorm. “Amics, per què no organitzem una ‘kedada’ de tuitaires a Benidorm? Jo duc el pa, els xoriços els posa Pajin’s mother!”, va exclamar.

L’11 de setembre de 2009, el mateix dia, Garrido va tornar a posar en la seua diana Benidorm. “Per desgràcia Berlusconi és un símbol de la política actual, un taujà, un barroer i analfabet funcional… A Benidorm triomfaria!”, va dir.

Les següents piulades despectives cap als valencians van aparéixer en el Twitter d’Ángel Garrido en 2012, en plena Primavera Valenciana, el moviment engegat per estudiants valencians per a protestar per les retallades del Consell del PP en matèria educativa. Entre els dies 21 i 24 de febrer, el futur president de la Comunitat de Madrid va atacar l’ensenyament valencià, una àrea que aleshores gestionaven membres del seu mateix partit. Malgrat això, Garrido va dir: “Serà veritat que està malament l’educació a València. Està ple d’alumnes repetidors de 40 anys cap avant”, en al·lusió, segurament, a les imatges que arribaven de les protestes a València. El mateix dia 21 de febrer va piular també: “Supose que els qui assetgen la seu del PP a Génova són estudiants valencians que estan fent un màster a Madrid per a ampliar la seua cultura”.

“Escoltar en la ràdio el ‘líder’ dels ‘estudiants’ a València i entendre el fracàs escolar ha sigut tot en un”, va piular el 23 de febrer d’aquell 2012, tot marcant ell mateix unes cometes dobles en els mots líder i estudiant amb l’afany de posar-ho en qüestió. Però, un dia després, va seguir i va piular: “El ‘jovevell’, revolucionari de tot a 1 euro, de València, que li agrada a Fidel, com és a la vegada tan jove físicament i tan vell mentalment?”, afirmava el 24 de febrer.

Un any després, el 24 d’octubre de 2013, Ángel Garrido tornava a fer un comentari a Twitter de temàtica valenciana. Aleshores, més mesurat, retreia que “En defensa d’una educació pública de qualitat, encaputxats agredeixen amb barres de ferro alumnes que no fan vaga a València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa