Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València i la Generalitat amplien el complex de Bétera per a atendre més persones amb malalties mentals

El primer complex d’atenció social i sanitària per a persones amb malalties mentals greus, ubicat a l’edifici de l’antic hospital psiquiàtric de Bétera, s’ampliarà pròximament. Així, als dos pavellons que ja va cedir la Diputació de València a la Generalitat se sumarà un de tercer per a ampliar l’oferta de places. Les setmanes vinents, doncs, es renovarà el conveni de cessió dels dos primers pavellons i se signarà per primera vegada el del tercer.

Actualment, cada pavelló pot acollir 40 persones. En el cas del tercer pavelló, que ara està buit, la ràtio serà menor perquè “són persones amb unes necessitats diferents”, segons ha explicat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, aquest dilluns, en l’atenció als mitjans després de la constitució de la Mesa Tècnica de Coordinació i Cooperació Social entre la Generalitat i la Diputació.

Oltra i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han explicat aquest dilluns al migdia el full de ruta dels mesos vinents sobre els treballs de coordinació i cooperació social entre ambdues corporacions després de constituir la Mesa Tècnica. Rodríguez ha destacat que sembla una innovació que “la Diputació de València i la Generalitat tinguen una relació cordial i coordinada en benefici de la ciutadania, quan hauria de ser una absoluta normalitat, com estem demostrant durant tota aquesta legislatura, ja que des del primer dia hi ha hagut interlocució”.

Rodríguez també ha explicat que, amb la constitució formal d’aquesta mesa, el que es pretén és “continuar col·laborant i intensificar aquesta col·laboració i que quede plasmada en el temps, independentment de qui ocupe els càrrecs”. Oltra ha afegit que, a més de la constitució de la mesa, aquest dilluns també s’han posat tres temes en agenda. Així, a l’ampliació del complex de Bétera se li suma donar-li continuïtat als plans d’infraestructures i fer el seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que té 49 accions concretes que depenen directament de la Diputació de València.


El conjunt de tots els projectes finançats implica una oferta de vora 500 places per a persones majors, persones amb diversitat funcional i infància. / DIARI LA VEU

Pel que fa als plans d’infraestructures acordats per ambdues institucions durant els dos últims anys i que compten amb una dotació pressupostària per part de la Diputació de València de 17,5 milions d’euros, l’objectiu és “crear recursos en aquells municipis on existeixen necessitats socials de les persones més vulnerables”, ha explicat Oltra, d’acord a criteris objectius proposats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que responen “a una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials, la promoció de la igualtat i el foment de la inclusió social”.

La vicepresidenta ha exposat que, a més de la dotació pressupostària de la Diputació de València, també els municipis col·laboren en la millora de l’oferta de recursos “amb la cessió de sòl o d’infraestructures a rehabilitar”, mentre que la Conselleria d’Igualtat es fa càrrec de l’equipament d’aquestos i del concert de places. El conjunt de tots els projectes finançats implica una oferta de vora 500 places per a persones majors, persones amb diversitat funcional i infància, que donaran cobertura a un total de 10 comarques de la demarcació de València i a la capital per la proximitat del municipi de Mislata.

A la constitució de la Mesa Tècnica han assistit, a més de la vicepresidenta, el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez; la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, i el sotssecretari de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero. Per part de la Diputació de València ha assistit el president, Jorge Rodríguez; la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; la diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez, i el cap de servei de l’Àrea de Benestar Social, Carlos Santos.

Comparteix

Icona de pantalla completa