Morera declararà divendres al Senat per a explicar els comptes del Bloc

El president de la formació nacionalista respondrà les preguntes del PP, que és l'únic partit que participa en la comissió sobre el finançament de partits polítics
/ València
6 maig 2018 01:00h
Morera ha remarcat que al llarg de la seua trajectòria política s\'ha trobat amb "moltes denúncies falses" que finalment han acabat en "res".

El president dels Corts Valencianes, Enric Morera, declararà el pròxim divendres 11 de maig davant la comissió d'investigació del Finançament dels Partits Polítics del Senat per a donar explicacions sobre els comptes del finançament del Bloc, el soci majoritari de Compromís. Morera donarà la cara únicament davant el PP, l'únic partit que ha impulsat aquesta comissió, atés que la resta de formacions no li han donat credibilitat, ja que ho consideren un contraatac a causa de la comissió al Congrés que investiga el finançament irregular dels populars.

També acudiran divendres a declarar Antoni Planells, responsable de finances d'Iniciativa, una altra formació integrada en la coalició Compromís, i el seu equivalent ael Bloc, Xavier Marín Soriano. L'encarregat d'interrogar els tres compareixents serà de nou el portaveu del grup popular, Luis Aznar. Les preguntes s'orientaran arran de l'última informació que en aquestos darrers mesos ha anat recopilant el seu equip. Un dels recents aspectes que estan indagant els tribunals són les adjudicacions de diversos ministeris de contractes de publicitat a l'empresa de comunicació Crespo Gomar i que podrien haver-se utilitzat per al finançament irregular dels dos partits implicats.

Aquesta no és la primera vegada que els comptes de Compromís es tracten en la Comissió de Partits del Senat. El passat 15 de març ja van declarar davant d'aquest òrgan parlamentari la dirigent de la coalició valenciana Mónica Oltra –actual vicepresidenta de l'Executiu encapçalat per Ximo Puig– i la portaveu adjunta de la formació Mireia Mollà.

El 18 de maig serà el torn dels responsables implicats del PSPV 

Després d'escoltar divendres els tres responsables de Compromís, el PP dedicarà la següent sessió de la comissió, el 18 de maig, a recollir els testimoniatges de l'exsecretari general del PSPV Joan Ignasi Pla; l'exsecretari de finançament dels socialistes, José Catalunya Oliver, i l'exalcalde de Gandia José Manuel Orengo la dimissió del qual ha estat exigida en aquestes últimes setmanes per Podem a causa de la seua aparició en diversos correus d'aquella època. 

next