Diari La Veu del País Valencià
Llarena comunica als processats per l’1-O que no estan a la presó que el jutge del Suprem els duu a judici

Aquest dilluns i dimarts el jutge Pablo Llarena ha citat els processats que no estan a la presó per a comunicar-los formalment per quins delictes els porta a judici. Cap d’ells està processat per rebel·lió.

Dilluns estan previstes les declaracions indagatòries dels exmembres de la Mesa Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó (l’únic que actualment és diputat), Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, processats per desobediència. Dimarts compareixeran davant Llarena els consellers destituïts Meritxell Borràs i Carles Mundó i l’exconseller Santi Vila –tots processats per desobediència i malversació– i també l’exdiputada i actual portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boya, processada només per desobediència.

A banda d’aquestes citacions, la Sala d’Apel·lacions celebrarà dimecres una vista per a estudiar els recursos contra l’empresonament dels consellers destituïts Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Tots estan empresonats des del 23 de març i eixiran dels centres penitenciaris per a comparéixer davant els magistrats de la sala. Bassa i Romeva, però, han demanat no estar presents a la vista. El jutge Llarena acaba aquesta setmana amb les declaracions indagatòries.

Comparteix

Icona de pantalla completa