Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat instal·larà llambordes amb el nom dels assassinats als camps de concentració als seus pobles d’origen

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte l’adhesió del País Valencià a la iniciativa ‘Pedres per la Memòria’, un projecte amb el qual es retrà homenatge als valencians assassinatsals camps de concentració nazi mitjançant la instal·lació de llambordes que recorden els seus noms als pobles o ciutats d’origen d’aquestes víctimes.

Puig ha presentat aquesta iniciativa mentre assistia, juntament amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, als actes commemoratius del 73 aniversari de l’alliberament dels presoners del camp de concentració de Mauthausen, a Àustria.

El líder del Consell ha detallat l’objectiu del govern valencià amb la seua participació en aquest projecte internacional, que va iniciar un artista alemany: tots “hem de ser actius defensors dels valors de la il·lustració, la llibertat, la igualtat, la fraternitat”. Sobre aquest tema, ha afirmat que aquestos valors són “absolutament vigents i mai s’ha d’oblidar el que va passar perquè, si no, desgraciadament els vents de la xenofòbia estan ací i l’huracà de l’odi i el fanatisme estan ací”.

Així mateix, ha declarat que “suposa una gran emoció poder participar en un acte de justícia perquè, efectivament, ací milions de persones van morir assassinades per una terrible acció del feixisme, del nazisme”. “I van ser també valencians els que van estar ací, que van lluitar per la llibertat i que, finalment, van acabar a les cambres de gas més de 400”, ha indicat.

Bravo i Puig, aquest dissabte a Mauthausen. / GENERALITAT VALENCIANA

En aquest sentit, ha expressat que la participació en aquesta iniciativa és “una qüestió de reparació, de memòria, perquè mai més torne a passar” i ha afegit la importància que “instituts valencians vinguen cada any, i enguany especialment”, al camp de Mauthausen, “perquè és fonamental que els joves transmeten els millors valors de la societat valenciana, que res tenen a veure amb la barbàrie i el feixisme”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa