Diari La Veu del País Valencià
El PPCV converteix en adoctrinament a les aules una carta de Marzà al professorat

Una carta enviada pel conseller d’Educació als professors de l’ensenyament públic és un cas d’adoctrinament a les aules. Així ho considera la portaveu de la matèria del PPCV a les Corts, Beatriz Gascó, després de rebre “un centenar” de queixes de professors que han rebut la missiva signada per Vicent Marzà.

Carta remesa pel conseller d’Educació als professors amb data de 3 de maig de 2018.

Aquestes “queixes” són les úniques de què ha informat el PPCV després de l’engegada d’una campanya contra el suposat ensinistrament ideològic detectat per la formació conservadora als centres educatius. En aquest cas, però, els adoctrinats no serien els alumnes, sinó els professors. Un centenar d’ells ha sentit la missiva com un intent de violentar les seues conviccions.

En concret, el PPCV parla d’una “carta d’autobombo” que “no reflecteix la realitat del sistema educatiu” i que tracta els docents “com si foren menors d’edat” a qui s’intenta “dirigir la forma de pensar”. Els populars afirmen que en les queixes rebudes el primer dia d’activitat de la campanya ‘No a l’adoctrinament’ els professors agreujats denuncien que Marzà “es dedica a fer política” amb una carta “vergonyosa”.

La carta, enviada aquesta setmana per Educació, reprodueix la roda de premsa de dimecres, on Vicent Marzà i el seu número 2, Miquel Soler, van fer un compendi de les “millores educatives” introduïdes des de juliol de 2015.

La carta té contingut polític, sobretot quan relaciona les possibles mancances i insuficiències amb “l’infrafinançament de la Generalitat per part del govern d’Espanya”. També hi ha una referència a l’exigència del Consell a l’executiu de Rajoy perquè derogue el Reial Decret que apuja el nombre d’hores lectives de 18 a 20.

El text és, sens dubte, un al·legat a favor de la gestió educativa del Botànic, com tants altres redactats pels diferents governs de qualsevol signe politic. El govern de Mariano Rajoy, per exemple, va enviar en març una carta informativa als pensionistes on se’ls avisava de l’augment del 0,25% de les retribucions per a 2018.

Fins ara, el PPCV havia definit l’adoctrinament a les aules com l’acció i l’efecte de llançar proclames polítiques i ideològiques als alumnes per part dels professors i, en general, pels agents educadors, inclosa la Conselleria.

Ara són els professors els subjectes passius d’un eventual intent adoctrinador i, de moment, són uns quants d’ells els únics que han respost a la crida a la delació anònima llançada des de la plana web el PPCV. Davant d’això, Beatriz Gascó ha anunciat que “traslladaran la carta” als seus “serveis jurídics perquè valoren si hi ha alguna responsabilitat per utilitzar serveis públics per a fer campanya electoral”.

La croada antidoctrinal del PPCV ha evolucionat significativament amb només 24 hores de vida. “Cal traure immediatament la política de les aules. S’està fent que els més menuts pensen d’una manera determinada i, per això, cal apuntar als mals professionals que estan danyant la imatge de la resta”, va apuntar Gascó dijous.

“Imagineu-vos que un professor, durant una classe, diu als seus alumnes que Jaume I era el rei de Catalunya i els pares volen queixar-se d’aquest discurs. Doncs, omplint aquest formulari es podran posar en contacte amb nosaltres i a partir d’eixe moment corroborarem les dades i prendrem les mesures que considerem”, va explicar.

En només un dia, la campanya s’ha convertit en una plataforma per a “ajudar els alumnes a rebre millor formació; els pares, a protegir i defensar la llibertat educativa, i els professors, que no es vegen intimidats per les accions polítiques del Consell”. Només els tercers –un centenar segons la comptabilitat del PPCV– s’hi han sentit al·ludits fins ara.

Comparteix

Icona de pantalla completa