Diari La Veu del País Valencià
‘L’obscurantisme’ del Consell sobre el pagament al ‘coach’ de Fabra
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt socialista en Les Corts, Rafael Rubio, ha manifestat que “l’obscurantisme sobre el contracte i el pagament al ‘coach’ de Fabra manté vives les sospites”, per la qual cosa ha insistit, primer, a conèixer les raons per les quals el president de la Generalitat, Alberto Fabra, havia de rebre un curs de lideratge polític, tal com va plantejar recentment en el Ple de les Corts al vicepresident de la Generalitat, José Ciscar, i que aquest no va aclarir.

Igualment, el diputat socialista ha considerat necessari que s’aclarisca “qui ha pagat el curs”, si no s’ha pagat amb diners públics com assenyala el vicepresident. “L’ha pagat el mateix Fabra, el Partit Popular?”. Sobre aquest tema, ha ironitzat “si ha arribat a través d’algun sobre estrany o si ho ha pagat alguna empresa contractista de la Generalitat”

Així mateix, Rubio ha recordat que després de més de mig any des que Fabra assegurara que si feia el curs el pagaria de la seua butxaca, “encara no ha presentat als valencians el justificant bancari o qualsevol altra factura que demostre que el curs l’ha pagat ell”. En aquest sentit, ha afegit que mentre Fabra no ho justifique “no té per què creure en la paraula de Ciscar i molt menys en la del president” perquè “és evident que, en aquest cas i en molts altres, no diu la veritat”.

Bunyol’ d’expedient

D’altra banda, el parlamentari ha manifestat que, segons l’expedient facilitat per Ciscar, l’objecte del contracte no era un curs de lideratge sinó realitzar dos informes per a la Conselleria de Presidència amb l’objectiu d’implementar la coordinació de l’estratègia de Presidència de la Generalitat en els diferents departaments. Davant açò, ha plantejat “qui va fer aquest bunyol d’expedient, la secretària autonòmica, en aquell moment directora general de Coordinació?” per a insistir que “haurien d’haver-la vostès cessat com a mínim”.

Igualment, Rubio ha denunciat que és un expedient fet ‘a posteriori’ després que els mitjans de comunicació denunciaren l’assumpte, “muntant un bunyol d’expedient que va costar el lloc al sotssecretari, al secretari general i a un tercer funcionari”, per la qual cosa ha apel·lat a la responsabilitat de Ciscar que “ho coneixia”. Davant aquest fet, ha sostingut que estaríem davant “una possible malversació de fons que no es va arribar a materialitzar perquè el contracte es va trencar”, amb la renúncia posterior per part del ‘coach’ contractat, Javier Martínez de Marigorta, que pregava: “No s’efectue cap pagament ja que ha sigut atès per altres vies”. “Quines vies? Per què es va trencar el contracte?”, ha insistit a conèixer Rubio.

Davant tanta opacitat, el diputat socialista es pregunta si al final Fabra ha rebut el curs, en aquest cas, “no ha servit per a res”, i si l’ha rebut, ha demandat, “ensenyen la factura perquè si no és evident haver de pensar que s’haurà pagat per part d’alguna persona proveïdora de la Generalitat”. D’aquesta manera, ha considerat que en el PP “només estan preocupats de trobar el talp i s’obliden dels temes seriosos de política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa