Diari La Veu del País Valencià
Moragues culpa els diputats valencians del Congrés que no són del PP del bloqueig dels PGE

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, ha manifestat que l’actitud dels partits valencians al Congrés ha sigut determinant per a dificultar l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Així doncs, considera que, amb independència de la proposta, sempre voten ‘no’ perquè ve del PP, en una clara al·lusió al PSPV i Compromís.

Moragues ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en què ha presentat la iniciativa ‘Setmana de l’Administració Oberta’, un projecte de caràcter mundial que pretén que la ciutadania puga conéixer com funcionen les administracions de tot el territori valencià. “Volem ser exemple de transparència i que els ciutadans s’animem a participar en aquestes jornades de portes obertes”, ha explicat Moragues.

Preguntat pels PGE, que tornen a deixar sense subvenció el transport metropolità de València, el delegat del govern espanyol ha assegurat que són falses les afirmacions que asseguren que el govern espanyol no “aporta diners per a la mobilitat de la ciutat de València”. En aquest sentit, el delegat del govern espanyol ha explicat que l’executiu de Mariano Rajoy “aporta 6 milions tots els anys” i ha reiterat que el “el compromís del govern amb la mobilitat de València és evident i explícit”.

Sobre aquest tema, ha recordat que el divendres passat va haver-hi una reunió entre representants del ministeri d’Hisenda i de la Generalitat Valenciana en la qual es va adquirir el “compromís de crear un grup de treball per a estudiar amb criteris clars, transparents i precisos el que ha de ser el finançament del transport urbà col·lectiu en tota Espanya, atenent a la situació particular de determinades ciutats i amb la problemàtica que tots sabem de la ciutat de València”.

Compromís, amb la lluita contra la violència masclista

Un dels objectius de les jornades que ha presentat Moragues és lluitar contra la violència de gènere. Així, ha explicat que, com a delegat del govern espanyol, ha posat en marxa diversos actes per a posar fi a aquesta xacra social i ha recordat la seua adhesió al Pacte Contra la Violència de Gènere impulsat pel Consell. “En aquestos tres anys, m’he reunit amb diverses associacions perquè aquesta situació per a nosaltres és prioritària”.

Així, la ‘Setmana de l’Administració Oberta’ recull diverses conferències tant a universitaris com als més menuts perquè prenguen consciència d’aquest problema social, on és important assenyalar l’agressor i cuidar la víctima, tal com ha ressaltat Moragues.

La situació del Cabanyal

Preguntat pels problemes que acumula el barri del Cabanyal, com ara el ‘botellón’, les drogues i el soroll, Moragues ha exposat que és obligació del consistori de València posar solucions a aquestos aspectes que dificulten el dia a dia del veïnat. “Mirar cap a l’altre costat i deixar aquestes responsabilitats en mans d’altres no té cap sentit. És competència de l’Ajuntament mantindre la seguretat en tota la ciutat”, ha afirmat el delegat.

Valoració de les dades de l’atur

L’exconseller d’Hisenda també ha fet una valoració de les últimes dades de l’atur del mes d’abril, que han deixat més de 3.000 desocupats menys. Moragues ha celebrat la “recuperació econòmica” d’aquestos últims anys i ha remarcat que allò important és crear treball de manera estable.

Comparteix

Icona de pantalla completa