Diari La Veu del País Valencià
El PPCV torna a carregar contra els professors i promou les delacions anònimes per adoctrinament

‘No más adoctrinamiento en las aulas’. Aquesta és la nova plataforma que han impulsat els populars valencians perquè les famílies puguen assenyalar de manera anònima aquells docents que continuen “assentant el catalanisme dins de les aules valencianes”. Així ho ha manifestat aquest matí la secretària d’Educació del PPCV, Beatriz Gascó, acompanyada pel vicesecretari de Comunicació Jaume Bronchud durant una roda de premsa.

Així, Gascó ha expressat de manera contundent que no només s’han de denunciar els comentaris masclistes i racistes dels professors, sinó també aquells encaminats a atemptar contra la constitució i l’Estatut d’Autonomia. “Cal traure immediatament la política de les aules. S’està fent que els més menuts pensen d’una manera determinada i, per això, cal apuntar als mals professionals que estan danyant la imatge de la resta”, ha apuntat la popular.

Les queixes de les famílies es recolliran a través d’un formulari en línia que es troba ja disponible en la pàgina web de la formació blava. Tal com ha explicat la portaveu, aquestes dades no es faran públiques als mitjans, sinó que serviran per a dibuixar un mapa “de nord a sud” del País Valencià que permetrà mostrar “les diverses situacions problemàtiques” que està vivint la comunitat educativa. “Imagineu-vos que un professor, durant una classe, diu als seus alumnes que Jaume I era el rei de Catalunya i els pares volen queixar-se d’aquest discurs, doncs omplint aquest formulari es podran posar en contacte amb nosaltres i a partir d’eixe moment corroborarem les dades i prendrem les mesures que considerem”, ha explicat.

Així doncs, per a la secretària d’Educació, aquesta iniciativa és una eina “alternativa” per a fer valdre els drets de la comunitat educativa, atés que amb l’actual administració la llibertat “està sent atacada”. A més a més, ha ressaltat que a través d’ella les persones denunciants se sentiran més protegides, atés que en moltes ocasions no ho exposen per por a patir represàlies. “Sense donar els noms i cognoms d’aquestes persones, activarem totes les eines que tenim a la nostra disposició”, ha puntualitzat Gascó.

D’altra banda, Bronchud ha explicat que el naixement d’aquesta plataforma ha sigut motivat per dues raons: la demanda per part de diversos col·lectius educatius i la “inacció” per part de la Conselleria d’Educació en aquestos tres últims anys.

“S’està fent més política que educació”

Gascó també ha volgut posar l’accent en les últimes Trobades d’Escoles en Valencià celebrades: “El senyor Puig se sent molt còmode fent-se fotografies en les trobades d’Escola Valenciana, que estan finançades amb diners obtinguts de manera bastant sospitosa en centres on podem veure estelades i mapes dels països catalans”, ha criticat la portaveu Gascó.

Comparteix

Icona de pantalla completa