Diari La Veu del País Valencià
Costa: Vaig dir a Bárcenas que parlara amb Camps sobre el pagament a Fira València

La declaració de Ricardo en la comissió de Fira València no ha servit per a aclarir per què el PPCV va tardar nou anys a pagar el lloguer per l’ús del recinte per al congrés de 2008 on Mariano Rajoy va revalidar el seu càrrec de president del partit.

Costa s’ha limitat a dir que desconeix si el pagament corresponia al PP espanyol o al PPCV i que això no es va decidir en el sopar celebrat dies abans del congrés amb la presència, entre d’altres, del secretari general espanyol, Ángel Acebes, i el president de la Generalitat, Francisco Camps.

Carregant el vídeo…

L’única notícia al voltant de l’impagament que Costa admet haver tingut es deu a una telefonada de 2009, “un any després”, on l’aleshores tresorer del PP, Luis Bárcenas, va ordenar-li que pagara la factura de quasi mig milió d’euros per l’ús de Fira València.

El número 2 del PPCV va respondre a l’ecònom de Rajoy que ell no tenia autoritat per a desemborsar eixa quantitat i va desmanar a Bárcenas que “ho parlara amb Camps”.

Durant la compareixença d’una hora i mitja a les Corts, Costa s’ha remés contínuament a les declaracions realitzades durant la vista oral del judici pel finançament irregular del seu partit. Entre altres coses, ha reiterat que desconeixia que Orange Market tinguera cap relació amb les empreses de Francisco Correa i, per tant, no va incomplir l’ordre de Rajoy transmesa per Bárcenas que cap delegació territorial del PP no traballara amb el que posteriorment s’ha conegut com a trama Gürtel o grup Correa.

Comparteix

Icona de pantalla completa