Diari La Veu del País Valencià
Les obres de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències s’allargaran fins a finals d’estiu

El Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i de les Ciències (CACSA) de València ha acordat amb l’UTE constructora de l’Àgora allargar fins a final d’estiu les obres de finalització de l’edifici. El projecte del CaixaForum manté el seu calendari previst, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

L’acord compta amb el vistiplau tant de la direcció del projecte com de l’equip tècnic de la CACSA. Les constructores van sol·licitar més temps per a realitzar aquestos treballs, atés que “revesteixen una important complexitat”. La prolongació del termini previst tracta de garantir així uns majors estàndards de qualitat i d’evitar que la precipitació en la finalització dels treballs puga produir errors.

Des de la Generalitat assenyalen que algunes de les obres han suposat més complexitat de l’esperada, com ara la instal·lació de les bastides o el tancament dels elements superiors de l’edifici. Això, al costat de les inclemències meteorològiques ha alentit els treballs en les bastides per motius de seguretat laboral.

No obstant això, el canvi en la data de finalització no afecta el pressupost marcat en el reinici de les obres, que es va fixar en 4,6 milions d’euros, amb un marge del 10% previst.

De la mateixa manera, la prolongació de la data de lliurament de l’Àgora per part de l’UTE a CACSA no tindrà incidència sobre el calendari d’obres previst per la Fundació La Caixa per a instal·lar un CaixaForum a l’edifici de les Arts i les Ciències.

Comparteix

Icona de pantalla completa