Diari La Veu del País Valencià
Ford Almussafes inicia l’ERO temporal de la plantilla de motors amb l’únic suport d’UGT

El nou expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) de la planta de motors de Ford a Almussafes, que continua l’ajust que va finalitzar el 30 d’abril, ha començat aquest dimecres únicament amb l’acord d’UGT, que va pactar amb la direcció de la factoria mantenir les mateixes condicions que l’anterior expedient. Els altres tres sindicats amb representació al comité d’empresa de Ford Almussafes, reunit aquest dimecres, han presentat propostes de rebuig a l’ERTO, en considerar que l’empresa fa recaure sobre els treballadors el cost del nou expedient.

Des d’UGT –que compta amb vint-i-cinc delegats en el comité– han ratificat el preacord que va aconseguir amb la direcció la setmana passada per a mantenir les condicions de l’ERTO anterior, que va finalitzar el 30 d’abril i que consisteix en el 80% del salari brut; el 100% d’antiguitat i pagues extraordinàries, i no alterar més les vacances, segons ha assenyalat a EFE el seu responsable, Carlos Faubel.

A més, UGT recorda el compromís de contractacions que es va aconseguir en l’Observatori de l’Ocupació, que consisteix a incorporar cent nous empleats quan es recupere la normalitat en la planta de motors, que actualment té 270 empleats. A la documentació lliurada per a la tramitació del nou ERTO s’afegirà l’informe del comité d’empresa, en el qual STM (5 delegats), CCOO (4) i CGT (3) han rebutjat la proposta de l’empresa. L’ERTO, que conclourà el 12 de juliol i que afecta els treballadors de motors de forma rotatòria, té la seua justificació, segons l’empresa, en el descens de les vendes del motor que fabrica i en el retard en el llançament del model Edge.

Comparteix

Icona de pantalla completa