Diari La Veu del País Valencià
Detingut l’home que va cremar el pis de la seua exparella a Albal

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Xeraco (la Safor) l’home que estava sent buscat des de diumenge passat com a presumpte autor de l’incendi del pis de la seua exparella, ubicat a Albal. Segons han confirmat a Europa Press fonts de l’institut armat, al detingut, d’uns 48 anys, se li imputen els delictes de trencament de mesura cautelar, ja que es va botar l’ordre d’allunyament i d’incendi.

El foc es va declarar sobre les 16.30 hores de diumenge passat, 29 d’abril, en un pis d’un habitatge del carrer Séquia de Favara a Albal (Horta Sud), en el qual residia la dona al costat dels seus dos fills que en el moment de l’incendi no es trobaven en el domicili.

La parella estava en tràmits de separació i ella presumptament havia rebut amenaces d’ell, segons van informar llavors fonts de la investigació. Moments abans de l’explosió, testimonis van declarar que van veure l’home per la zona, malgrat que comptava amb una ordre d’allunyament que li impedia acostar-se a ella.

L’incendi no va causar ferits, però sí que va afectar part de l’habitatge i altres adjacents, així com diversos vehicles que estaven aparcats al carrer, segons van informar Bombers del Consorci Provincial de València. De fet, segons l’alcalde, Ramón Marí, la majoria dels veïns no van dormir aquella nit en les seues cases perquè l’edifici necessitava ser ventilat i als residents de l’immoble superior se’ls va oferir un hotel per a la nit següent.

Investigat per maltractament psicològic

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Catarroja, amb competències en matèria de Violència sobre la dona, investigava l’ara detingut per un delicte de maltractaments psíquics habituals, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia. El passat 28 de març l’home va ser posat a la disposició del jutjat per a la celebració d’un judici ràpid per maltractaments, encara que la vista no va arribar a celebrar-se perquè les parts van sol·licitar la pràctica de més diligències.

El jutjat les va acordar i va dictar una ordre de protecció amb mesures civils i penals, entre aquestes últimes, la imposició al supòsit maltractador d’una ordre d’allunyament. El jutjat ha citat diversos testimonis, que hauran de comparèixer pròximament, segons les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa