Diari La Veu del País Valencià
El PSPV retreu a Ciutadans que es posen de perfil per a demanar diners per al transport metropolità de València

El secretari d’Àrees Metropolitanes del PSPV-PSOE a les Corts, Juan Antonio Sagredo, ha assegurat que li sembla “sorprenent” que Ciutadans reclame una millora per als Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i un altre baixador al polígon de Fuente del Jarro quan “es posa de perfil per a demanar diners per al transport valencià”.

El dirigent socialista ha exigit a Cs “coherència” i ha emplaçat la formació taronja a donar suport a l’esmena del PSOE a Madrid amb la qual reclamen 30 milions d’euros per a l’Agència de Transport Metropolitana (ATM), segons han explicat els socialistes en un comunicat.

Després del fracàs de la negociació entre el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i Ciutadans, per a incloure 10 milions en els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’ATM, els socialistes demanen que el partit que lidera Albert Rivera se sume a la resta de grups per a millorar el transport valencià.

“El dia de la marxa d’alcaldes a Madrid, tots els grups parlamentaris valencians els van rebre, excepte el PPCV i Ciutadans”, ha recordat Sagredo, qui ha afirmat que “va sorprendre la seua absència, atés que és un problema que afecta dos milions de valencians i valencianes i 60 municipis”.

Aquest passat dilluns, el grup parlamentari Ciutadans en les Corts exigia un segon baixador en el polígon industrial de Paterna, Fuente del Jarro, i la millora de freqüències de la Línia 2 de FGV. “Les exigències de Ciutadans, cosa per la qual lluitem els socialistes des de fa anys, serien factibles si tinguérem un finançament just. No entenem que es demane millorar el transport i no es done suport que s’incloga una partida en els Pressupostos Generals de l’Estat“, ha destacat el també alcalde de Paterna.

Sagredo ha conclòs que han de “sumar més suports i Ciutadans no es pot quedar exigint i no votant a favor d’una esmena que milloraria la vida dels veïns i veïnes de 60 municipis” perquè, si no ho fan, “hauran d’explicar-li-ho als milions de valencians que deixen fora”.

Comparteix

Icona de pantalla completa