Diari La Veu del País Valencià
El PP reprendrà la guerra de l’aigua amb la vista posada en les eleccions de 2019

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha anunciat que “molt ràpidament” el partit presentarà l’acord intern que han aconseguint per a arribar a un pacte de l’aigua que, segons ha dit, inclourà els transvasaments. El número tres popular ha recalcat que la seua formació té “clars” dos conceptes: solidaritat i consens.

En una entrevista en el Canal 7 de la televisió murciana, recollida per Europa Press, Maillo ha assenyalat que és “imprescindible” garantir l’aigua per al conjunt dels espanyols. Després d’assegurar que l’aigua és un “bé escàs”, ha indicat que cal “aplicar la solidaritat” i que el “transvasament forma part de la realitat per a garantir l’aigua als regantd” en territoris com el de Múrcia.

Maillo ha afirmat que eixe “acord intern” dins de la seua formació està “molt a prop”, al “99,9%”, perquè només està pendent de la signatura. Després el traslladaran al PSOE perquè és “un tema d’Estat”. Encara que no ha volgut posar una data concreta, no ha descartat que puguen presentar-lo públicament en un gran acte en el mes de maig o juny.

“És un pacte intern que estem molt a prop d’aconseguir i on apareix clarament la realitat de Múrcia. Eixa realitat que ha de ser en forma de transvasament”, ha afirmat, per a afegir que el seu partit estén “la mà” al PSOE per a arribar a un acord perquè “el futur” en zones com Múrcia o Almeria està “en joc”.

Zapatero va derogar el PHN

A més, ha recordat que el PP ja va engegar en el seu moment el Pla Hidrològic Nacional (PHN) que va derogar el socialista José Luis Rodríguez Zapatero. “Sempre hem tingut un plantejament a nivell nacional”, ha asseverat, per a afegir que és el líder del PSOE, Pedro Sánchez, el que diu “una cosa” a Múrcia i “una altra” a Albacete, i que això provoca “incertesa”.

També ha criticat que el secretari general del PSOE se centre principalment en les dessaladores i ha afegit que “no es pot fer descansar ací” tot el “problema” perquè és “ineficient i no serveix”. Per això, ha cridat a arribar a un acord perquè “no és un tema d’un sol territori” sinó de “tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa