Diari La Veu del País Valencià
Rosa Pérez, partidària de les coalicions electorals per a facilitar que EUPV entre a les Corts en 2019

La nova coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià s’ha marcat com a objectiu que el partit torne a entrar a les Corts valencianes a partir de 2019. Per això, Rosa Pérez Garijo va emfatitzar aquest dilluns a la seu d’EUPV a València que l’executiva que va ser triada aquest passat dissabte pel Consell Polític Nacional treballarà des de tres fronts principalment per a aconseguir la fita des d’ara mateix fins a les properes eleccions. Abans, però, la dirigent d’esquerres espera tancar les “ferides” obertes en la formació com a conseqüència de les “discrepàncies” entre les faccions que aspiraven a la direcció d’EUPV, l’encapçalada per l’actual diputada de Teatre i Memòria històrica i la dirigida per fins la coordinadora del col·lectiu València, Rosa Albert.

Des d’aquest dilluns, l’executiva treballarà en tres eixos fonamentals perquè la formació d’esquerres recupere l’espai que va perdre en els comicis de 2015, quan va quedar fora del parlament valencià en no superar la barrera del 5% electoral. Pérez Garijo es va mostrar partidària de repetir confluències amb altres forces polítiques, com ara, va posar com exemple, reeditar ‘A la valenciana’, que integrava Compromís, Podem i EUPV en les eleccions estatals de maig de 2016. Pérez va deixar la porta oberta que en els possibles acords electorals s’incloguen altres formacions a més de les que es van sumar en ‘A la valenciana’, això sí, qualsevol entesa haurà de rebre el suport de les bases, va sentenciar la coordinadora general. Per a treballar els acords polítics s’ha posat al front Esther López Barceló, qui, a més d’aconseguir l’entesa política, es va plantejar el repte de recuperar el carrer, sobretot aquell electorat desencisat i que no se sent representat.

També es posarà en marxa una estratègia de comunicació que encapçalarà Aurora Mora per a transmetre a l’electorat les línies polítiques del partit, una part que, a parer de la coordinadora general, havia quedat descuidada en tant que EUPV no apareix als mitjans i “quan ho fa és per qüestions dubtoses”, va dir tot referint-se als afers amb el viatge a Cuba de l’anterior coordinador general, David Rodríguez. D’altra banda, Rosa Pérez va destacar la necessitat de vertebrar l’organització del partit aprofitant al màxim la força municipal que, malgrat l’absència a l’hemicicle de les Corts, manté EUPV durant aquesta legislatura a molts consistoris on ostenta quotes de govern, va ressaltar Pérez Garijo. Ací també jugarà un paper destacat el regidor de Gandia, Nahuel González, qui assumeix l’àrea d’acció política i qui treballarà braç a braç amb Esther López.

Alba Quesada s’ocuparà de la Comunicació Interna mentre que Manu Clemente s’encarregarà de l’àrea de Política Municipal amb la finalitat de compartir les experiències d’aquest àmbit. Per la seua banda, Jaume Giner encapçalarà l’àrea Formativa i l’elaboració de l’argumentari per a definir la posició política envers l’actualitat; Rosa Montalbán agafarà l’àrea d’Elaboració, i Estefanía Blanes serà l’adjunta de Política Municipal i Confluències.

Comparteix

Icona de pantalla completa