Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont creu que el seu futur passa per anys a l’exili o dècades a la presó

L’expresident català Carles Puigdemont ha admés aquest dissabte en una entrevista a la revista britànica Times Magazine que el seu futur passa per “anys a l’exili” o “dècades a la presó”. “L’opció més realista és no tenir un pla per al futur. En el pitjor dels casos, seré extradit a Espanya i això significarà que el meu futur està clar: dècades a la presó. Si no, probablement passaré molts anys a l’exili”, s’ha sincerat Puigdemont a la interviu concedida a la periodista Sally Williams “en un anònim pis de Berlín”.

De fet, l’expresident de la Generalitat ha assenyalat que mai ha pensat entregar-se a la justícia espanyola. “A la presó esdevindria un ostatge sense llibertat d’expressió ni llibertat de moviments. I jo uso aquesta llibertat per defensar la nostra situació i denunciar l’actitud de les autoritats espanyoles”, ha afirmat Puigdemont, descrit pel rotatiu anglés com “l’enemic número u d’Espanya”.

“No soc un fugitiu. No estic vivint una vida clandestina. Sóc un president, que m’he de reunir amb gent i actuar; no viure a la foscor”, s’ha reivindicat el president destituït pel 155.

Davant la possibilitat de ser detingut si continuava a territori espanyol, Carles Puigdemont i altres membres del govern català van marxar a Brussel·les. Puigdemont va ser detingut a Alemanya fa unes setmanes, quan tornava de fer una conferència a Finlàndia.

Comparteix

Icona de pantalla completa