Diari La Veu del País Valencià
EUPV tria Rosa Pérez com a nova coordinadora general

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha triat aquest dissabte com a nova coordinadora general la diputada de la Diputació de València Rosa Pérez Garijo, per 64 vots a favor, 47 en contra i sis abstencions. Segons han indicat fonts del partit, finalment la de Rosa Pérez ha sigut l’única candidatura que s’ha presentat al Consell Polític per a ser coordinadora, i després de la seua elecció s’ha votat la nova executiva, que està formada per dotze persones i ha obtingut 60 vots a favor, 37 en contra i 16 abstencions.

En l’assemblea extraordinària que EU va celebrar a la fi del passat mes de febrer per a triar la nova direcció de partit es va produir un empat de vots entre Rosa Pérez i la coordinadora d’EU a la ciutat de València, Rosa Albert, després que es retirara la tercera llista, encapçalada per Òscar Navarro, i donara els seus vots a Albert.

En eixa assemblea es van triar la meitat dels membres del nou Consell Polític d’EU i l’altra meitat s’ha triat durant els últims dies en les comarques.

La convocatòria d’eixa assemblea extraordinària es va fer després que a la fi d’octubre es va reprovar la direcció per un viatge a Cuba al novembre de 2016 del coordinador d’EU, David Rodríguez, i la diputada provincial per Alacant Raquel Pérez, per a assistir al funeral de Fidel Castro pagat amb diners de la Diputació. El cas fou denunciat per l’assesor del PPCV Luís Salom i finalment va ser arxivat.

Rosa Pérez està considerada afí al coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, mentre que la candidatura Rosa Albert va comptar inicialment amb el suport del Partit Comunista del País Valencià, que en els últims dies ha demanat que la llista que va obtindre més vots en sufragi universal, la de Pérez, fera una proposta de consens.

Encara que s’havia arribat a plantejar la confecció d’una executiva formada per 23 persones, en les quals podria haver-hi dotze membres de la llista de Pérez, deu de la d’Albert i una de la de Navarro, finalment s’ha votat una direcció de dotze persones, considerades afins a la nova coordinadora.

Comparteix

Icona de pantalla completa