Diari La Veu del País Valencià
L’Oceanogràfic i Ecoembes col·laboraran en la gestió dels residus generats en l’aquari

Representants d’Avanqua, l’empresa gestora de l’Oceanogràfic de València, i d’Ecoembes, entitat sense ànim de lucre dedicada al disseny i gestió de residus domèstics, van signar aquest dimecres un conveni pel qual es comprometen a col·laborar en la correcta gestió dels residus domèstics generats en les instal·lacions de l’aquari, a més de promoure actuacions que contribuïsquen a la cura del medi ambient i a la conscienciació dels visitants del centre.

D’acord amb el document subscrit, que parteix de la voluntat d’ambdues institucions de preservar el medi ambient, Avanqua durà a terme la recollida i retirada de residus i contribuirà a la sensibilització dels visitants en matèria de residus d’envasos lleugers mitjançant l’elaboració de material divulgatiu i l’adequada senyalització, acordada per ambdues parts, per a ser col·locada a l’Oceanogràfic.

Per la seua banda, l’entitat sense ànim de lucre assumeix la decisió de la instal·lació dels contenidors i el cost de la selecció dels envasos recollits, la garantia que la destinació final dels residus serà un reciclador autoritzat, el control i el seguiment de la traçabilitat d’aquestos residus i una correcta gestió. Ecoembes contribuirà, igualment, a la sensibilització dels visitants del centre gestionat per Avanqua, del grup Global Omnium.

Les dues parts asseguren una col·laboració en el desenvolupament de campanyes educatives i altres accions de promoció que fomenten la correcta separació d’envasos lleugers.

Eliminar els plàstics d’un sol ús

L’Oceanogràfic de València també ha començat a eliminar els plàstics d’un sol ús, com ara coberts i bosses, i els està substituint per utensilis fets de fusta, paper o canya de sucre.

Fins al moment, s’han substituït els coberts de plàstic per peces de fusta, els gots són de canya de sucre i els plats, de cartó. Les bossetes de sucre seran de paper en un termini màxim de dos mesos i s’instal·laran punts de reciclatge específic de plàstic per tot l’aquari.

Igualment, el proveïdor d’aigua en màquines ofereix als clients de l’Oceanogràfic unes botelles de plàstic que “superen amb escreix els paràmetres mínims establits per la legislació espanyola per al reciclatge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa