Diari La Veu del País Valencià
Olivas: L’ampliació de Fira València va ser una decisió de la societat valenciana

L’ampliació de Fira València que ha deixat un forat de 1.000 milions “va ser una decisió política”. José Luis Olivas, conseller d’Economia i vicepresident del Consell en l’època que es va aprovar la reforma, ho ha fet palés durant la compareixença en la comissió de les Corts que investiga la gestió de les institucions firals.

Olivas ha situat l’ampliació, que es va pressupostar en 300 milions i va costar més del triple, en un moment que a Madrid i Barcelona s’estaven ampliant els recintes firals i Fira València corria el risc de convertir-se en un local per a “banquets i festival”, incapaç de competir amb les altres ciutats.

La “decisió política” es va prendre, segons el també expresident de Bancaixa, perquè “hi havia un consens polític, amb el PSPV inclòs” que abastava “les cambres de comerç, les organitzacions empresarials, els sindicats i la societat valenciana”.

Carregant el vídeo…

Olivas era el número 2 d’Eduardo Zaplana en el govern de la Generalitat que va aprovar les obres per la pressió, segons ha afirmat, de “l’opinió pública”. A preguntes dels diputats ha confirmat que va ser l’alcaldessa de València, Rita Barberà, qui més va pressionar perquè la fira no abandonara el terme municipal que ella governava. En aquest cas, les demandes de molts empresaris i altres sectors de traslladar el recinte a un altre municipi “per tal de trobar més espai i comoditats” no va ser escoltada.

Tot i ser una decisió política, Olivas s’ha desvinculat de l’obligació de controlar els costos i les evolucions de les obres. “Eixa no era la meua funció com a conseller d’Economia i vicepresident”, hi ha afirmat, tot i que la Generalitat va fer-se avalista de totes les obligacions financeres d’una institució que, segons ell mateix ha admés, no gaudia de la forma jurídica més adequada ni disposava dels mitjans econòmics suficients per a una ampliació com la que es va escometre.

Comparteix

Icona de pantalla completa