Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València suspén de sou i feina la cap del funcionari que no va anar a treballar en 10 anys

La Diputació de València ha decidit suspendre durant cinc mesos de sou i feina la cap de l’Arxiu-Biblioteca per “tolerar” l’absentisme d’un funcionari en el seu servei, el cap d’una unitat bibliogràfica. Es tracta de Carles Recio, qui va estar deu anys cobrant sense anar al seu lloc de treball.

La resolució provisional de l’expedient obert a la cap de l’Arxiu, María José Gil, considera que va cometre una “falta greu” en permetre les faltes “molt greus” del funcionari que estava al seu servei. Per aquest motiu, proposa una suspensió de sou i feina durant cinc mesos en concloure que ho va tolerar “des de la seua posició jeràrquica”. La presentació definitiva de la suspensió està previst que siga ferma aquest dijous.

L’expedient recull que la directora de l’Arxiu va coincidir dos anys amb aquest funcionari, que va ser expulsat de la institució després de la resolució del seu expedient com a conseqüència de les “faltes greus i molt greus” que li va atribuir l’instructor del procediment. Aquest mateix instructor considera en les conclusions que la responsable de l’Arxiu Provincial, en la seua relació laboral amb el funcionari expulsat, “va tolerar la seua actitud durant els anys que va coincidir amb ell”.

En la instrucció s’ha pres com a agreujant que la directora de l’Arxiu “no emetera cap escrit o informe al departament de Personal de la Diputació alertant de les reiterades absències de Recio” i qualifica l’actitud de la responsable com a “permissiva”, al mateix temps que assenyala que no va adoptar “mesures correctives” davant d’aquest cas d’absentisme.

La Llei d’Ordenació i Gestió Pública estipula el tipus de sancions per a aquestos casos, tenint en compte el principi de proporcionalitat; per això, la sanció pot variar en funció del temps que la persona haja exercit el càrrec durant els fets objecte de la investigació.

En febrer d’aquest any, l’Ajuntament de València va cancel·lar una exposició que s’havia d’inaugurar la vesprada del dia 14 en la Junta de Districte de Ciutat Vella després de saber que Recio pensava utilitzar-la “per a rentar la seua imatge”. Recio va justificar que amb l’exposició ‘Amor a València: Los trabajos del hombre que nunca trabajó’ pretenia explicar a la societat “d’una manera democràtica” l’activitat que havia realitzat durant els seus anys en la corporació provincial. Sobre la cancel·lació de la mostra, la va qualificar de “censura” i va remarcar que “quan et posen la mordassa en la boca” és una actitud “dictatorial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa