Diari La Veu del País Valencià
Una concentració autoritzada a España 2000 obliga Compromís a tancar la seua seu

Al voltant d’una cinquantena de membres i simpatitzants del grup ultra España 2000 s’ha concentrat aquest dimecres a la plaça del Pilar de València per a protestar contra el “catalanisme de Mónica Oltra i Compromís”. L’acte, autoritzat per la delegació del govern espanyol, ha obligat la coalició a tancar el seu centre de treball, ubicat a la mateixa adreça on havia sigut convocada la concentració.

Així, la seu de Compromís ha romàs tancada aquest dimecres de vesprada per a evitar possibles incidents provocats pels convocants. Un fort dispositiu policial ha impedit el pas de vianants per la plaça del Pilar i els carrers pròxims, en una actuació policial que denota la perillositat de l’acció convocada per España 2000.

Tanmateix, la policia ha mantingut controlats en carrers adjacents col·lectius veïnals i antifeixistes que s’havien organitzat per a mostrar la seua repulsa a l’acte convocat per España 2000.

A la plaça tan sols han pogut accedir els simpatitzants d’España 2000 i els periodistes acreditats. En l’acte s’ha desplegat una bandera espanyola en què es podia llegir ‘Viva la unidad de España’. En un altra instaven els participants a “unir-se a la resistència”.

El blanc dels atacs ha sigut la portaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. No és la primera vegada que passa. Aquest mateix grup va convocar un acte davant la casa d’Oltra el passat mes d’octubre pel qual hi ha encausades diverses persones per un delicte d’amenaces. I fa un any, també coincidint amb el 25 d’Abril, el mateix partit ultra va fer una acció similar al mateix emplaçament.

Els convocants han tractat de ridiculitzar Oltra amb una foto de grans dimensions de la vicepresidenta vestida de fallera i també repartint unes samarretes amb una mena de caricatura de la dirigent de Compromís acompanyada de la llegenda ‘Catalanista corrupta’.

En l’acte han participat habituals d’aquest tipus de concentracions com el líder del partit ultra España 2000, José Luis Roberto, i el líder regionalista de l’extinta Coalició Valenciana, Juan García Sentandreu.

Comparteix

Icona de pantalla completa