Diari La Veu del País Valencià
El PPCV jutja una broma de mal gust que el Bloc sacrifique Lluismi Campos per a salvar Morera i Oltra

El PPCV no està satisfet amb les explicacions oferides aquest dilluns pel Bloc al voltant del finançament de les campanyes electorals de 2007 i 2008. Tampoc el convencen les repercussions polítiques de la investigació interna que l’Executiva nacionalista va anunciar, en concret la baixa temporal del seu càrrec a la Presidència de les Corts de Lluismi Campos.

El diputat Jorge Bellver troba, tot plegat, “una broma de mal gust que Bloc-Compromís tracte d’amagar la seua responsabilitat sacrificant un peó per a salvar el rei i la reina”, en referència al permís no retribuït demanat pel cap de gabinet d’Enric Morera, almenys fins que comparega al Senat el proper 24 de maig, on el PP l’ha citat perquè explique el finançament del Bloc.

Segons el parlamentari popular, la coalició valencianista “ha passat en temps rècord del ‘jo no sé res’ a ‘l’ara torne’, i ho fan aquells que tant van clamar transparència, que tant deien a altres partits que es donara la cara i es mirara als ulls dels valencians i s’assumiren responsabilitats”.

A judici de Bellver, “ni PSPV ni Bloc-Compromís estan donant la cara ni en el fons ni en la forma”. També ha criticat que “Bloc-Compromís s’amague darrere d’un comunicat sense comparéixer i donar explicacions presencials”, ha indicat. El dirigent popular ha assenyalat que “tothom sap que en Bloc-Compromís no es pren una decisió sense l’autorització de Morera i el vistiplau d’Oltra”.

Bellver ha fet, a més, una descripció completa de com pot funcionar la comptabilitat d’un partit polític: “Pagar una campanya electoral en B no és mala praxis; és un delicte. No trobar irregularitats comptables en la comptabilitat A no fa més que constatar, per les informacions de les quals disposem, l’existència d’una comptabilitat B i no trobar les factures amb les quals demostrar que has pagat la teua campanya electoral no és un problema de custòdia de documentació, sinó una forma de reconéixer que eixes factures les han pagat uns altres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa