Diari La Veu del País Valencià
La destitució de Montesinos desferma el conflicte entre Blanqueries i el PSPV d’Alacant

La comissió permanent de l’agrupació socialista local d’Alacant ha decidit substituir Eva Montesinos pel regidor Miguel Castelló com a portaveu del grup del PSPV a l’Ajuntament, segons han confirmat a Europa Press fonts socialistes. La decisió es va adoptar dilluns a la nit en sessió extraordinària i suposa el relleu com a portaveu del grup municipal de Montesinos, qui ocupava aquest lloc des de maig de 2015.

Montesinos va ser la candidata socialista a l’alcaldia d’Alacant en el ple del 19 d’abril, però com que no va aconseguir la majoria necessària de 15 vots, el PPCV va recuperar l’alcaldia, ara en mans de Luis Barcala. El substitut de Montesinos com a portaveu serà Castelló, el regidor que va prendre possessió de l’acta que va deixar l’exalcalde alacantí Gabriel Echávarri el 9 d’abril després del seu doble processament pel denominat cas Comerç i per acomiadament de la cunyada de Barcala.

Puig, en contra de la destitució

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimarts que no li sembla bé la substitució de la fins ara portaveu del grup socialista a l’Ajuntament d’Alacant perquè el que ha passat amb el canvi de govern a favor del ‘popular’ Luis Barcala “ja ha sigut bastant greu” com perquè, a més, el partit socialista “no siga capaç de digerir adequadament aquesta situació”.

Puig, després de presentar al Palau de la Generalitat les ajudes al copagament de tractaments farmacològics per a persones aturades, s’ha referit així sobre la destitució de Montesinos. “No em sembla bé”, ha comentat.

En aquest sentit, ha considerat que aquesta decisió “no té res a veure amb l’entorn d’estabilitat que necessita el conjunt de la societat alacantina”. Per això, ha explicat que el PSPV ha convocat aquest dimarts el Comité d’ètica i garanties per a estudiar aquesta situació i convocarà “totes les persones que estan afectades” per a “prendre una decisió” perquè és una situació que a l’Executiva “la sorprén”.

Puig ha destacat que els socialistes han exercit “una actuació de responsabilitat i ètica molt assumible” i en aquest sentit ha negat, com s’ha dit, que no hi haja un exercici d’autocrítica. “Mire si hi ha hagut autocrítica que hem propiciat que haja dimitit l’alcalde per una qüestió que no té res a veure amb la corrupció”, ha assenyalat sobre la marxa d’Echávarri.

Amb tot, ha remarcat que és “evident” que la política “exigeix respostes”, però també “exigeix que evidentment el conjunt de forces polítiques actue en conseqüència” i hi ha hagut “una persona que no ha actuat d’una manera decent”, en al·lusió al vot en blanc de la trànsfuga Nerea Belmonte, i hi ha hagut un canvi de govern.

Puig ha repetit que entenen que Barcala siga ara el nou alcalde des de “la legalitat”, però que des de “la legitimitat política és difícil d’entendre” perquè quan “un trau tretze regidors i un altre huit i governa és evident que hi ha algun problema”. “Però les regles del joc estan així i jo no qüestione les regles del joc a mitjan partit”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa