Diari La Veu del País Valencià
Arxivada la denúncia contra el líder d’EUPV pel viatge al funeral de Fidel Castro

Ni el líder d’EUPV, David Rodríguez, ni la diputada alacantina, Raquel Pérez, van cometre cap delicte pel pagament d’un viatge del coordinador d’EUPV a Cuba per tal de, entre altres coses, assistir al funeral de Fidel Castro. El jutjat d’instrucció número 9 d’Alacant ha arxivat la investigació després de constatar que les activitats realitzades al país antillà per Rodríguez estan relacionades amb les relacions prèvies que el grup d’EUPV a la Diputació d’Alacant manté amb entitats de l’illa com ara la Fundació Guillén i l’IInstitut Cubà d’Amistat amb els Pobles, entre d’altres, bé directament o mitjançant l’Associació d’Amistat amb Cuba José Martí.

La interlocutòria matisa que “no sembla una conducta apropiada satisfer l’import d’un viatge a un membre del partit però que no existeix” cap “indici per part dels investigats de la comissió d’un delicte de malversació de cabals públics en la seua modalitat d’administració deslleial”.

El jutjat basa la resolució en la Llei de Finançament de Partits de 2007 i el Reglament Orgànic sobre provisió de fons als grups polítics de la Diputació d’Alacant per a concloure que els diners rebuts per la representació a la institució es poden considerar part del finançament, sempre que les despeses consignades estiguen relacionades amb l’activitat a la Diputació i que estiguen sostingudes per la comptabilitat interna dels grups.

Les despeses del viatge de David Rodríguez a Cuba es van pagar amb els fons del grup d’EUPV a la Diputació d’Alacant, on aquest partit està representat per la diputada Raquel Pérez, qui va autoritzar el pagament. Quan l’origen dels fons es va conéixer, Rodríguez es va veure abocat a convocar primàries per a trobar un nou líder que el substituïra. El procés el va guanyar la representant d’EUPV a la Diputació de València, Rosa Pérez, però Rodríguez continua sent coordinador perquè la nova direcció encara no s’ha constituït.

La denúncia, però, la va interposar l’assessor del PPCV a l’Ajuntament de València, Luis Salom, especialitzat a portar suposats casos de corrupció dels partits d’esquerra. Aquest és el segon cas que un jutjat arxiva una denúncia seua en pocs dies, després del sobreseïment d’una denúncia semblant contra el regidor Compromís a València Pere Fuset.

El PCPV lamenta que el viatge es fera servir per a fer-lo dimitir

El Partit Comunista del País València (PCPV) ha “felicitat” el “camarada David Rodríguez i la companya Raquel Pérez per l’arxivament de la denúncia”. En una nota, la formació afirma que “la denúncia presentada responia clarament a un intent desesperat del PPCV, i en concret de Luis Salom, exassessor de Rita Barberá, de llavar la seua imatge i a un vil intent de venjança després de ser imputat pel cas Taula, destapat per EUPV”.

“Des del PCPV sempre hem estat convençuts de la labor honesta de David Rodríguez en tota la seua trajectòria, tant en la solidaritat amb Cuba com al capdavant d’EUPV, així com la de Raquel Pérez en la Diputació d’Alacant”, hi ha afegit.

El PCPV, a més, “deplora l’actitud dels qui van utilitzar” la “qüestió, que no tenia cap tipus de base jurídica ni política, per a desprestigiar una de les persones més honestes que militen” en “l’organització i fer-lo caure com a Coordinador”

La formació comunista exigeix que “els qui han utilitzat les filtracions, les mentides i les calúmnies contra David Rodríguez i Raquel Pérez demanen perdó immediatament pel dany causat i que assumisquen les responsabilitats polítiques que corresponguen”. També els ofereix “suport jurídic” en el cas que desitgen prendre algun tipus d’acció legal per les injúries abocades contra ells.

Comparteix

Icona de pantalla completa