Diari La Veu del País Valencià
La futura terminal de creuers al Port de València acollirà també ferris estatals i internacionals

La futura terminal per a creuers del Port de València serà integral i implicarà reordenar tota la zona de la drassana on anirà ubicada i tot l’espigó Túria nord. Així ho ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, després de la celebració aquest dijous del Consell d’Administració del port.

Segons ha explicat, l’objectiu de l’APV és que el port tinga una “única terminal per a ferris i creuers estatals i internacionals “, que portarà aparellada un àrea d’aparcaments relativament pròxima. Les forces de seguretat també “avalen” la terminal integral per a passatge estatal i internacional, ja que els resultarà “més còmoda la vigilància si tot està concentrat”, ha apuntat Martínez.

Durant el Consell d’Administració estava previst aprovar el rescat de la drassana dedicada a la reparació de bucs de Unión Naval, on ha d’anar instal·lada la terminal, però la decisió s’ha hagut d’ajornar un mes per la voluntat de l’alcalde de València, Joan Ribó, d’estudiar les necessitats en matèria de mobilitat en la zona davant el possible augment de passatgers que es puga produir. En tot cas, l’APV confia a mantenir la seua idea de traure l’adjudicació de les obres abans de l’estiu perquè la seua execució estiga conclosa a la fi de 2019.

El projecte de la terminal recupera el Pla Estratègic de Creuers de la APV, que avaluava diferents alternatives per a instal·lar-la, ha recordat per la seua banda director general de l’APV, Francesc Sánchez. D’altra banda, el Grup Boluda, propietari d’Unión Naval, ha mostrat “predisposició” per a aconseguir un acord sobre la seua concessió d’aquesta àrea, ha assegurat el president de la APV, qui ha precisat que, en tot cas, el rescat és “parcial”.

Des de l’Ajuntament han demanat participar en la presa de decisions respecte de la terminal de creuers plantejada pel port per a analitzar “conjuntament” les “possibilitats” sobre aquest tema i “consensuar una proposta amb totes les garanties de solidesa i adequació a les necessitats que açò comportaria”. Segons el parer del consistori, “és una decisió transcendent i la ciutat ha de poder opinar i consensuar les millors solucions juntament amb el port, ja que el resultat final ha de ser beneficiós per a ambdues parts”. Aquest ha sigut el posicionament de l’alcalde en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València, ja que en ell es proposava “un nou canvi d’ubicació per a l’arribada de creuers, de manera que es torne a traslladar en aquesta ocasió al Moll de Llevant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa