Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València i l’IVIA creen la Unitat Mixta en Gestió Biotecnològica de Plagues

La Universitat de València i l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) han creat la Unitat Mixta en Gestió Biotecnològica de Plagues (UMGBP). Amb aquesta mesura, des de la institució acadèmica es potenciaran estudis i recerques conjuntes entre les institucions, així com la integració de noves tecnologies aplicades al control de plagues. També es facilitarà la transferència de tecnologia i coneixement al sector agrari.

Amb la creació d’aquesta unitat mixta, a més, s’optimitzarà l’ús d’infraestructures, equipaments, serveis i recursos humans entre les entitats i es facilitarà l’execució de projectes coordinats de recerca i desenvolupament en àrees d’interés comú i on s’aporten recursos complementaris.

La unitat s’ha creat a través del Grup de Control Biotecnològic de Plagues de la Universitat de València i de la Unitat d’Entomologia del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l’Institut Valencià de Recerques Agràries.

“Es tracta d’un excel·lent marc institucional per a abordar la gestió de plagues agrícoles des d’un punt de vista multidisciplinari. Un dels seus objectius principals és acostar els interessos de la recerca bàsica sobre plagues agrícoles a l’usuari final, sense perdre de vista les necessitats de sanitat i seguretat alimentària demandades pels consumidors del segle XXI”, destaca Joel González Cabrera, investigador del Grup de Control Biotecnològic de Plagues.

La creació d’aquesta nova unitat va ser aprovada pel Ple del Consell de la Generalitat Valenciana el 26 de gener, mentre que el Consell de Govern de la Universitat de València la va ratificar en la seua sessió del passat 27 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa