Diari La Veu del País Valencià
Guanyar Alacant i la seua trànsfuga es culpen mútuament de lliurar l’alcaldia al PPCV

La regidora no adscrita d’Alacant Nerea Belmonte, expulsada de la coalició Guanyar Alacant (EU-IU, Podemos i independents), ha culpat del seu vot per a lliurar l’alcaldia al PP el líder el seu anterior grup, Miguel Ángel Pavón, que al seu torn l’ha acusat de només buscar “un sou”.

El popular Luis Barcala s’ha convertit aquest dijous en el nou alcalde d’Alacant amb només 8 dels 29 regidors. A la socialista Eva Montesinos li ha faltat un vot per a sumar els 15 de la majoria absoluta. En aquest cas, la normativa estipula que l’alcaldia recaiga en el partit minoritari més votat, en aquest cas el PP.

Al final del ple, Belmonte ha explicat als periodistes que finalment ha votat en blanc i que “la responsabilitat que això s’haja produït” ha sigut del seu excompany i portaveu de Guanyar, Pavón. Així, Belmonte demana explicacions a Pavón per negar-se a “restituir els meus drets polítics i econòmics”.

La regidora va ser expulsada de Guanyar en 2016 i enviada als no adscrits, sense remuneració, per, presumptament, atorgar diversos contractes a una empresa creada després de les eleccions per dues persones properes de la seua candidatura a Podemos quan tenia les competències d’Habitatge i Acció Social.

Per la seua banda, Pavón ha acusat Belmonte d’haver “anteposat de forma molt miserable que volia solament un sou” i ha afegit que “la ciutat li importa un pebrot”.

“No sabem què li ha pogut oferir” el PP a Belmonte, ha continuat el portaveu de Guanyar, de qui ha afegit que la no adscrita ha tingut un comportament “lamentable” amb “un nivell de degradació d’un responsable públic que ha superat els límits”, davant la qual cosa creu que hauria de retornar la seua acta de regidora.

Per a Pavón, el popular Luis Barcala s’ha convertit en alcalde “per mandat legal però no per voluntat popular de la ciutadania”, ja que al començament de la legislatura la majoria del ple era dels partits d’esquerra, i ha lamentat que Alacant torne a estar en mans “del partit de la corrupció i de la mala gestió econòmica”.

“Belmonte, (Fernando) Sepulcre i els cinc regidors de Ciutadans han donat l’alcaldia al PP”, ha lamentat el portaveu de Guanyar.

Comparteix

Icona de pantalla completa