Diari La Veu del País Valencià
Puig recorda que Alacant va votar progrés i canvi i assenyala els responsables del retorn del PPCV

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el partit socialista, “així com els grups progressistes”, ha actuat “amb ètica i responsabilitat”, mentre que el Partit Popular ha actuat “com sempre”. Així s’ha referit, preguntat pels mitjans, a l’elecció del popular Luis Barcala com a nou alcalde d’Alacant.

Des del Japó, Puig ha assegurat que està allà treballant i que no ha estat al corrent de les negociacions per l’alcaldia d’Alacant. No obstant això, ha afirmat que “és evident que les forces progressistes en cap cas podien acceptar un xantatge”. “Estem en el terreny del que és ètic i el que no ho és, però jo crec que no és cap novetat; fa molt de temps que sabem el que passa”, ha sentenciat.

A més, el president ha recordat que “els ciutadans van votar en 2015 que hi haguera un canvi a Alacant” i ha lamentat que “ara, per via d’uns i altres, s’ha aconseguit que torne a governar el partit que va portar al descrèdit absolut la ciutat d’Alacant per la corrupció massiva”.

Preguntat per una possible autocrítica del PSOE, Puig ha remarcat que “l’alcalde va dimitir i això no passa en la política espanyola”. A parer seu, això deixa constància “del que és l’ètica per a uns i per a altres”.

Finalment, Puig ha assenyalat que “hi ha uns responsables evidents” que han propiciat que a Alacant ja no hi haja “progrés i canvi”.

“Han guanyat els amics d’Ortiz”

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha defensat l’actuació dels seus companys d’Alacant i ha lamentat que algunes formacions polítiques no “hagen estat a l’altura”. A més a més, ha considerat que la investidura de Barcala significa el triomf ” dels amics d’Enrique Ortiz, eixa persona que ha finançat “de manera irregular al PPCV”. Per a Mollà, aquesta situació no hauria sigut la mateixa si el ja exalcalde Gabriel Echávarri s’haguera apartat abans perquè la negociació es produïra de manera “més tranquil·la i coherent”.

Aquestes declaracions no han sigut compartides pel portaveu del PSPV, Manolo Mata, qui ha remarcat en diverses ocasions que la seua formació va prendre una decisió “molt dura” que comportava “sacrificar” l’alcaldia d’Alacant. “A Mireia Mollà li diria que la seua formació també ha de fer autocrítica. Quan les persones no són capaces d’establir relacions normalitzades en la vida política passen aquestes coses”, ha explicat i ha afegit que és el seu partit qui té les “línies més roges” en assumptes de corrupció.

Desenllaç “lamentable”

El líder de la formació morada, Antonio Estañ, també s’ha mostrat decebut davant el resultat d’un govern que, segons ell, va nàixer per a esborrar les etapes marcades per personalitats del PP com Sonia Castedo. “És un dia molt trist i que haja acabat així és molt lamentable. Al final és un toc d’atenció per a tots els partits, que haurem de reflexionar sobre quina hauria d’haver sigut la fórmula per a resoldre aquest problema”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa